Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Raudonasis pesto padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-10
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Raudonasis pesto padažas
Raudonasis pesto padažas

Raudonasis pesto padažas – sodraus skonio užtepėlė ar pagardas, puikiai tinkantis tiek makaronams, tiek sumuštiniams ar užkandžiams. Jis išsiskiria ryškia spalva ir išraiškingu aromatu.

Raudonasis pesto padažas: receptas

Paruošiamas vos per kelias minutes, šis padažas ne tik skanus, bet ir universalus – jį galima laikyti šaldytuve keletą dienų ir naudoti įvairiems patiekalams pagardinti.

Ingredientai:

  • 85 g kedro riešutų (galima keisti graikiniais riešutais)
  • 250 g marinuotų keptų raudonųjų paprikų (be skysčio)
  • 8 saulėje džiovinti pomidorai
  • 1 česnako skiltelė
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Sauja baziliko lapelių
  • 50 g parmezano (ar kito kietojo sūrio)
  • Šlakelis citrinos sulčių
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Supilti riešutus į keptuvę ir kepti ant silpnos kaitros, kartkartėmis pamaišant, kol riešutai taps auksinės spalvos. Supilti į dubenį, kad atvėstų šiek tiek.
2. Supilti nusausintas paprikas į maisto smulkintuvą su pomidorais, česnaku, alyvuogių aliejumi ir baziliku. Sutrinti iki pesto konsistencijos.
3. Įmaišyti kedrų riešutus, kad liktų šiek tiek tekstūros. Įmaišyti tarkuotą parmezaną, paragauti ir pagal skonį pridėti druskos, pipirų ir citrinos sulčių. Naudoti iš karto arba laikyti stiklainyje šaldytuve 3-5 dienas.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Paprikų pestoPestoPesto padažasPesto su paprikomisPesto su saulėje džiovintais pomidoraisRaudonasis pesto padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Dubajaus tinginys
Desertai

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija

2025-02-04
Morkų ir kokosų sriuba
Receptai

Trinta morkų sriuba su kokosais: aromatingas patiekalas

2025-01-16
Valentino dienos kokteilis
Gėrimai

Valentino dienos kokteilis – romantikai namuose

2025-01-09
Manų kruopų blyneliai
Blynai

Manų kruopų blyneliai

2024-01-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?