Maltos vištienos troškinys su daržovėmis – tai puikus baltymų, daržovių ir sodrių skonių derinys, kuris ne tik sušildo, bet ir suteikia sotumo jausmą. Jis išsiskiria savo lengvumu, tačiau tuo pačiu yra maistingas ir subalansuotas patiekalas.
Maltos vištienos troškinys su daržovėmis: receptas
Tai subalansuotas ir gardus patiekalas, kuriame gausu baltymų, skaidulų ir daržovių. Puikus pasirinkimas norint sočiai, bet sveikai pavalgyti.
Ingredientai:
- 500 ml daržovių sultinio
- 250 g vištienos faršo
- 3 arb. š. vištienos prieskonių
- 3 valg. š. pomidorų padažo be krakmolo
- 1 česnako skiltelės
- 2 morkų
- 200 g brokolio
- Aliejaus kepti
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Patiekti: - Sauja špinatų
- Saujelė tarkuoto sūrio
- Duonos riekė (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Vištienos faršą sudėti į dubenį ir suberti vištienos prieskonius.
2. Gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą marinuotis 4-6 val.
3. Česnakų skilteles susmulkinti, morkas supjaustyti griežinėliais.
4. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti česnaką su morkomis apie 2-3 min.
5. Į aukštą keptuvę supilti sultinį, sudėti pomidorų padažą, pagardinti druska ir pipirais.
6. Sudėti vištienos faršą, kepintas morkas ir česnaką. Ant vidutinės ugnies troškinti 20 min.
7. Tuomet sudėti smulkintą brokolį ir patroškinti dar 5 min.
8. Patiekti su špinatais ir tarkuotu sūriu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.