Riešutų sviesto sausainiai be miltų – šie žemės riešutų sviesto sausainiai yra puikus pasirinkimas, kai norite pasimėgauti greitai paruošiamu, bet ypatingai skaniu desertu.
Riešutų sviesto sausainiai be miltų: receptas
Sausainiai puikiai tinka prie kavos ar arbatos, o dėl savo paprastumo ir greito paruošimo jie taps mėgstamais užkandžiais tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Ingredientai:
- 225 g traškaus arba glotnaus žemės riešutų sviesto
- 100 g rudojo cukraus (ir papildomai papuošimui)
- 1 kiaušinis (lengvai išplaktas)
- 1 arb. š. vanilės pastos
- 1 arb. š. sodos
- Žiupsnelis druskos (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (arba 160°C su ventiliatoriumi). Didelę kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Žemės riešutų sviestą ir cukrų plakti, kol masė taps lygi ir kreminė – tai užtruks apie 4 min plakant ranka arba 2 min naudojant elektrinį plaktuvą.
3. Įmaišyti išplaktą kiaušinį ir vanilę, kol viskas susijungs. Suberti sodą ir druską (jeigu naudojama), tada dar kartą išmaišyti (apie 30 sek).
4. Iš tešlos suformuoti 12 riešuto dydžio rutuliukų ir išdėlioti juos ant kepimo skardos, paliekant tarpelius.
5. Šakutės galą pamirkyti į cukrų ir švelniai paspausti sausainius, suformuojant kryžminį raštą. Kepti apie 9 min, kol sausainiai taps auksiniai ir pradės džiūti (jie dar labiau sutvirtės, kai atvės).
6. Palikti sausainius ant kepimo skardos 5 min, tada perkelti ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.