Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai – šie pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rūkyto sūrio ir bulvių įdaru yra gardus, sotus ir puikiai subalansuoto skonio užkandis.

Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai: receptas

Jie puikiai tiks tiek prie sriubos ar salotų, tiek kaip savarankiškas užkandis pietums, iškylai ar šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 250 g bulvių
  • 1 arb. š. sviesto
  • šlakelis pieno
  • 200 g rūkyto sūrio
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 600 g šaldytos ir atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštai
  • 1 kiaušinis (išplaktas)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Užvirinti puodą vandens ir sudėti gabaliukais pjaustytas bulves. Uždengti ir virti ant silpnos kaitros apie 15 min arba kol bulvės suminkštės. Nusunkti ir sutrinti bulves su sviestu ir šlakeliu pieno, pagardinti druska bei pipirais pagal skonį. Palikti visiškai atvėsti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai patepti kepimo skardą sviestu.
3. Į dubenį sudėti atvėsintas bulves, tarkuotą sūrį, garstyčias ir smulkintus laiškinius svogūnus. Gerai išmaišyti, kad viskas susijungtų. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Išvynioti sluoksniuotos tešlos lakštą ir padėti ant darbo paviršiaus. Supjaustyti jį į šešis vienodo dydžio stačiakampius. Turint trumpąją stačiakampio kraštinę arčiausiai savęs, ant apatinės kiekvieno stačiakampio pusės dėti po trečdalį bulvių mišinio. Kiaušinio plakiniu patepti kiekvieno stačiakampio kraštus ir užlenktu viršutinę dalį, suformuojant kvadratinį pyragėlį.
5. Kraštus prispausti šakute, o viršų patepti likusiu plaktu kiaušiniu.
6. Sudėti pyragėlius į paruoštą skardą ir kepti 20 min, kol gražiai paruduos ir pakils. Šiek tiek atvėsinti ant grotelių ir patiekti dar šiltus.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Patiekalai su bulvėmispyragėliaiPyragėliai su sūriuPyragėliai su sūriu ir bulvėmisRūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“
Desertai

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

2024-01-22
Kepti briuselio kopūstai
Receptai

Kepti briuselio kopūstai

2025-05-21
Sūrio piršteliai
Receptai

Sūrio piršteliai

2024-01-19
Saldžiosios bulvės
Receptai

Saldžiosios bulvės

2024-01-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?