Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai – šie pikantiški sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rūkyto sūrio ir bulvių įdaru yra gardus, sotus ir puikiai subalansuoto skonio užkandis.
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai: receptas
Jie puikiai tiks tiek prie sriubos ar salotų, tiek kaip savarankiškas užkandis pietums, iškylai ar šventiniam stalui.
Ingredientai:
- 250 g bulvių
- 1 arb. š. sviesto
- šlakelis pieno
- 200 g rūkyto sūrio
- 1 arb. š. garstyčių
- 2 laiškiniai svogūnai
- 600 g šaldytos ir atšildytos sluoksniuotos tešlos lakštai
- 1 kiaušinis (išplaktas)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirinti puodą vandens ir sudėti gabaliukais pjaustytas bulves. Uždengti ir virti ant silpnos kaitros apie 15 min arba kol bulvės suminkštės. Nusunkti ir sutrinti bulves su sviestu ir šlakeliu pieno, pagardinti druska bei pipirais pagal skonį. Palikti visiškai atvėsti.
2. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai patepti kepimo skardą sviestu.
3. Į dubenį sudėti atvėsintas bulves, tarkuotą sūrį, garstyčias ir smulkintus laiškinius svogūnus. Gerai išmaišyti, kad viskas susijungtų. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Išvynioti sluoksniuotos tešlos lakštą ir padėti ant darbo paviršiaus. Supjaustyti jį į šešis vienodo dydžio stačiakampius. Turint trumpąją stačiakampio kraštinę arčiausiai savęs, ant apatinės kiekvieno stačiakampio pusės dėti po trečdalį bulvių mišinio. Kiaušinio plakiniu patepti kiekvieno stačiakampio kraštus ir užlenktu viršutinę dalį, suformuojant kvadratinį pyragėlį.
5. Kraštus prispausti šakute, o viršų patepti likusiu plaktu kiaušiniu.
6. Sudėti pyragėlius į paruoštą skardą ir kepti 20 min, kol gražiai paruduos ir pakils. Šiek tiek atvėsinti ant grotelių ir patiekti dar šiltus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.