Ryžių salotos su gražgarstėmis – tai spalvingas, gaivus ir maistingas patiekalas, kupinas skonių bei tekstūrų įvairovės.
Ryžių salotos su gražgarstėmis: receptas
Salotos puikiai tinka tiek kaip sotus vegetariškas patiekalas, tiek kaip garnyras prie grilio patiekalų.
Ingredientai:
Salotoms:
- 150 g basmati ryžių
- 25 g migdolų drožlių
- 25 g pekano riešutų
- 2 valg. š. moliūgų sėklų
- 100 g žalių žirnelių (išlukštentų)
- 125 g vyšninių pomidorų
- 1 agurkas
- 12 ridikėlių
- 6 svogūnų laiškai
- 1 marinuota raudonoji paprika
- Žalumynai – mėtos, krapai, petražolės
- 1 sauja gražgarsčių (rukolos)
- 200 g fetos sūrio (nebūtina)
Padažui:
- 1 česnako skiltelė
- 2 valg. š. granatų sirupo (melasos)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti ryžius pagal pakuotės instrukcijas – dažniausiai basmati ryžiai verda 10-12 minučių. Išvirusius ryžius palikti atvėsti.
2. Riešutus ir sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje ant silpnos kaitros apie 2 min, kol taps traškūs. Palikti atvėsti.
3. Užvirti nedidelį puodą pasūdyto vandens ir išvirti žirnelius – apie 2 min, kol tik suminkštės. Nusunkti ir atvėsinti po šaltu vandeniu. Atvėsusius gerai nusausinti.
4. Tuo metu perpjauti vyšninius pomidorus į keturias dalis ir sudėti į didelį dubenį. Agurką perpjauti išilgai, išskobti sėklas, supjaustyti 1 cm gabaliukais ir taip pat sudėti į dubenį. Smulkiai supjaustyti ridikėlius ir svogūnų laiškus, suberti į dubenį.
5. Raudonąją papriką supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis ir sumaišyti su pjaustytomis žolelėmis bei rukolos lapeliais.
Į dubenį su daržovėmis ir žalumynais sudėti ryžius, žirnelius, pupeles bei paskrudintus riešutus ir sėklas. Viską gerai išmaišyti.
6. Padažui mažame dubenėlyje sumaišyti traiškytą česnaką su granatų melasa ir citrinos sultimis. Įpilti alyvuogių aliejaus, pagardinti druska ir pipirais, gerai išplakti. Supilkite padažą ant salotų, išmaišyti, uždengti ir dėti į šaldytuvą 1 val.
7. Prieš pat patiekiant, jei norisi, galima pabarstyti trupintu fetos sūriu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.