Šakšuka – tai švelniai aštri, šilta ir jauki daržovių ir kiaušinių kombinacija, idealiai tinkanti vėlyviems savaitgalio pusryčiams ar lengvai vakarienei. Sotus, bet neapsunkinantis patiekalas.
Šakšuka: receptas
Tai paprastas, bet vizualiai patrauklus patiekalas, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir savo spalvinga išvaizda.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (arba saulėgrąžų)
- 2 svogūnai
- 2 česnako skiltelės
- 1 raudonoji aitrioji paprika (išvalyta, be sėklų)
- 2 x 400 g konservuotų smulkintų pomidorų skardinės
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 1 arb. š. smulkaus cukraus
- 4-6 kiaušiniai
- 2 valg. š. petražolių (smulkiai kapotų)
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- Duonos, patiekti (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepti apie 5 min.
2. Sudėti tarkuotą česnaką ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, kepti dar 30 sek. Įmaišyti smulkintus pomidorus, pomidorų pastą ir cukrų. Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos ugnies be dangčio apie 10 min, kol padažas sutirštės, o svogūnai suminkštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais.
3. Šaukšto nugarėle padaže padaryti duobutes ir į kiekvieną atsargiai įmušti po kiaušinį. Uždengti keptuvę dangčiu ir virti ant silpnos kaitros apie 6 min arba kol kiaušiniai bus iškepę taip, kaip norisi.
4. Pabarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti iš karto su duona (jeigu naudojama).
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.