Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata – tai puikus patiekalas, tinkantis lengviems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Šis receptas ne tik maistingas, bet ir lengvai paruošiamas, tad idealiai tiks užimtiems žmonėms. Švelnus špinatų skonis, saldžiųjų bulvių minkštumas ir sūrios fetos užuominos sukuria nepakartojamą skonio derinį.

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata: receptas

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata: receptas

Ingredientai:

  • 3 saldžiosios bulvės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 100 g jaunų špinatų
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 100 g fetos sūrio (susmulkinto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Pradėkite nuo saldžiųjų bulvių – kelis kartus jas subadykite šakute, kad galėtų išeiti garai. Dėkite bulves į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite aukštoje temperatūroje 5–8 minutes, kol jos suminkštės. Palikite jas šiek tiek atvėsti, kad galėtumėte lengvai jas apdoroti.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, kuri tinka naudoti orkaitėje (maždaug 20 cm skersmens). Trumpai apkepkite špinatus, kol jie šiek tiek suminkštės – tai užtruks 1–2 minutes. Jei špinatų daug, galite juos kepti porcijomis.
  3. Atvėsusias saldžiąsias bulves perpjaukite išilgai pusiau ir šaukštu išskobkite minkštimą. Stenkitės išlaikyti minkštimo gabalus didelius – jie suteiks frittatai tekstūros.
  4. Atskirkite dubenyje kiaušinius ir gerai išplakite.
  5. Į keptuvę su špinatais sudėkite saldžiąsias bulves ir švelniai išmaišykite. Supilkite išplaktus kiaušinius, kad jie tolygiai pasiskirstytų tarp špinatų ir bulvių. Pabarstykite susmulkintą fetą ant viršaus. Kepkite ant silpnos ugnies 4–5 minutes, kol apačia ir kraštai sutvirtės.
  6. Įkaitinkite orkaitės grilio funkciją. Įdėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite dar 1–2 minutes, kol viršus gražiai apskrus. Norėdami įsitikinti, kad fritata iškepė, įsmeikite peilį į centrą – jis turi būti sausas.
  7. Prieš pjaustant į porcijas, leiskite fritatai šiek tiek atvėsti. Supjaustytas gabalėlis puikiai tiks tiek karštas, tiek šaltas. Jei liko fritatos, laikykite ją šaldytuve – išsilaikys iki vienos dienos.

Norėdami fritatai suteikti daugiau skonio, įberkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, džiovintų raudonėlių ar aitriosios paprikos.

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata – tai ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas, kurį lengvai pritaikysite pagal savo skonį. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą gardžiu ir maistingu patiekalu!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:FritatapusryčiaiSaldžiosios bulvės

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų
Makaronų patiekalai

Makaronai su vištiena: lengvas receptas iš 5 ingredientų

2025-01-09
Kalakutienos blyneliai su sūriu
Blynai

Kalakutienos blyneliai su sūriu – patiks visiems

2025-03-04
Keptų daržovių sriuba su kokosų pienu
Receptai

Keptų daržovių sriuba su kokosų pienu

2025-02-25
Daržovių salotos su saulėgrąžomis
Receptai

Daržovių salotos su saulėgrąžomis

2024-01-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?