Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Saldžiųjų bulvių šokoladainis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-21
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių šokoladainis
Saldžiųjų bulvių šokoladainis

Saldžiųjų bulvių šokoladainis – tai sodraus skonio desertas, kuriame susilieja šokolado intensyvumas ir saldžiųjų bulvių švelnumas. Drėgnas ir minkštas, jis sužavės ne tik saldumynų mėgėjus, bet ir gurmanus.

Saldžiųjų bulvių šokoladainis: receptas

Puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško kažko ypatingo ir išskirtinio.

Ingredientai:

  • 1-2 saldžiosios bulvės
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g juodojo šokolado (mažiausiai 70 % kakavos)
  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 60 g kvietinių miltų
  • 60 g kakavos miltelių
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • 75 g pekaninių karijų
  • 100 g šokolado gabalėlių arba juodojo šokolado
  • 50 g juodojo šokolado (ištirpinto, dekoravimui)
  • 50 g baltojo šokolado (ištirpinto, dekoravimui)

    Karamelizuotoms saldžiosioms bulvėms:
  • 1 saldžioji bulvė
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. klevų sirupo
  • druskos pagal skonį

    Mirkytoms razinoms:
  • 100 g razinų
  • 100 ml viskio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Subadyti saldžiąsias bulves aštriu peiliu ir kepti orkaitėje 40-45 min, kol suminkštės. Leisti atvėsti, nulupti ir sutrinti iki vientisos masės. 150 g gautos tyrės sumaišyti su vanile ir atidėti į didelį dubenį.
2. Tuo tarpu karamelizuotoms saldžiosioms bulvėms gaminti bulves supjaustyti gabaliukais ir sudėti, kartus su kitais ingredientais, į puodą su dangčiu ir įpilti šlakelį vandens. Įberti žiupsnelį druskos ir kaitinti ant vidutinės kaitros. Kai sviestas ištirps – uždengti ir troškinti apie 5 min, kol saldžiosios bulvės bus minkštos, bet dar išlaikys formą. Nuimti dangtį, padidinti kaitrąir, nuolat maišant, kepti kol skystis išgaruos, o bulvės pasidengs lipnia karamele. Atvėsinti.
3. Razinoms paruošti sudėti jas į puodą su viskiu. Užvirinti, tada sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros, kol razinos išbrinks ir beveik visas skystis susigers. Atvėsinti.
4. Šokoladainio tešlai pasiruošti 23 cm kvadratinę kepimo formą, iškloti ją kepimo popieriumi. Vėl įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje. Retkarčiais pamaišyti. Kai šokoladas ištirps, nuimti jį nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti.
6. Sviestą ir cukrų išplakti elektriniu maišytuvu iki purumo ir švelnios tekstūros. Įplakti kiaušinius po vieną. Atidėti.
7. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Įberti smulkintas pekanines karijas bei šokolado gabalėlius ir gerai išmaišyti. Atidėti.
8. Sumaišyti sviesto, cukraus ir kiaušinių masę su paruošta saldžiųjų bulvių tyre. Įmaišyti pravėsusį tirpintą šokoladą. Tada suberti sausus ingredientus ir įmaišyti išmirkytas razinas. Galiausiai švelniai įmaišyti karamelizuotas saldžiąsias bulves.
9. Sukrėsti tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepti apie 30 min, kol viršus sutvirtės ir atrodys sausas. Įsmeigus medinį pagaliuką jis turi būti lipnus, bet ne padengtas skysta tešla. Leisti visiškai atvėsti, tada apšlakstyti ištirpintu juodu ir baltu šokoladu. Supjaustyti kvadratėliais ir patiekti (arba laikyti iki kitos dienos – tada skonis bus dar geresnis).

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Desertai su batataisSaldžiųjų bulvių kepiniaiSaldžiųjų bulvių šokoladainisŠokoladainis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Snickers“ pyragas
Desertai

„Snickers“ pyragas

2024-01-14
Sumuštiniai su džiovintomis slyvomis ir sūrio padažu
Receptai

Sumuštiniai su džiovintomis slyvomis ir sūrio padažu

2024-01-22
Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle
Receptai

Tiršta cukinijų sriuba su vištos krūtinėle

2024-01-28
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

2024-10-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?