Salotos su traškiais tofu gabalėliais – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta subalansuotą, lengvą, tačiau sotų maistą ir ieško naujų skonių. Tofu yra puikus baltymų šaltinis, o iškeptas su prieskoniais ir traškiu sluoksniu, jis yra ypatingai gardus.
Salotos su traškiais tofu gabalėliais: receptas
Greitai paruošiamos salotos, kurios puikiai tiks po dienos darbų kai nesinori daug laiko praleisti virtuvėje gaminant vakarienę.
Ingredientai:
- 150 g tofu su prieskoniais
- 1 kiaušinis
- 50 g džiūvėsėlių
- 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 40g ryžių vermišelių
- 1 arb. š. “Persilado” prieskonių
- Keletos salotų lapų
- 0,5 vnt. saldžios raudonos paprikos
- 1 avokadas
- Šiek tiek balzaminio acto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Puode užvirinti vandenį, suberti persilado prieskonius, sudėti vermišelius ir virti apie 8 min.
2. Dubenėlyje išplakti kiaušinį su pipirais.
3. Tofu supjaustyti kubeliais.
4. Kiekvieną tofu kubelį pamirkyti kiaušinio plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose.
5. Apvoliotus gabalėlius kepti karšto oro gruzdintuvėje 180 C temeperatūroje 20 min.
6. Salotų lapus susmulkinti, supjaustyti papriką ir avokadą.
7. Pjaustytas daržoves, išvirusius makaronus ir tofu dėti į lėkštę. Apšlakstyti balzaminiu actu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.