Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: Besan Ladu – indiški saldainiai „niam-niam“

Sekmadieninis Jurgos receptas: Besan Ladu – indiški saldainiai „niam-niam“

Sekmadieninis Jurgos receptas: Besan Ladu – indiški saldainiai „niam-niam“

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos indiškus saldainius Besan Ladu.

Sudėtis:

350 g. Sviesto
400 g. žirnių (arba nuto) miltų
½ puodelio miltų (~100-150 ml)
250 g. cukraus (geriau rudas)
1 v.š. malto cinamono
1 a.š. malto kardamono
1 a.š. malto imbiero
Pagal skonį smulkintų ir paskrudintų riešutų
Taip pat galima paskaninti ir skrudintomis saulėgražomis, moliųgų branduoliais, razinom ir t.t.

Eiga:

Keptuvėje aukšta sienele arba puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Po truputį berkite žirnių miltus, vis pamaišydami mediniu šaukštu. Maždaug per 15-20 min. miltai turėtų pakankamai apkepti – tai suprasite pajutę malonų riešutų kvapą.  Suberkite prieskonius, cukrų ir pieną. Viską labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų – masė turi būti vientisa, gerai išsimaišiusi ir ganėtinai skysta. Suberkite skrudintus riešutus ir razinas, dar kartą išmaišykite ir pakepinkite apie 5-7 min.

Šiek tiek pravėsinus masę, jau galima formuoti rutuliukus, kubelius ir visa kita, ką tik sugalvojate (vėstant masė greitai stingsta). Jei tingisi ilgai žaisti, galite viską tiesiog supilti į skardą, prieš tai ją padengę kepimo popieriumi arba maistine plėvele, ir gerai suslėgti.

Tiesą sakant, šiame recepte turėtų būti kokoso drožlių, tačiau aš kokosų nemėgstu (nebent šviežio ir nedaug…), todėl nedėjau. Bet tikrai niekas nesiskundė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kai saldainiai visiškai sustingsta, juos galima sudėti į maišiuką, apibarstyti cukraus pudra ir truputį pakratyti. Puikiai tiks ir velykiniam stalui, ir paprastam sekmadieniui pasaldinti.

Patarimas: visus produktus pasiruoškite iš anksto, nes, kai jau pradėsite gaminti, nebebus kada matuoti cukraus ar pieno kiekio, juo labiau – smulkinti ir skrudinti riešutus.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top