Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas: kepta meksikietiška sriuba

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos keptą meksikietišką sriubą. Skamba keistai ir viliojančiai, tiesa?

Sudėtis:

  • 500 g. maltos mėsos (geriau būtų jautiena)
  • 2 didelių svogūnų
  • 3 – 4 skiltelės česnako
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (geriau smulkinti)
  • 2 v.š. pomidorų tyrės (tiks ir pomidorų padažas, bet ne kečupas)
  • Šviežių aštriųjų pipirų pagal skonį
  • Šviežio baziliko
  • Druskos, pipirų
  • Sūrio

Eiga:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnaką. Kepkite, kol gražiai pagels. Tada dėkite maltą mėsą – apkepkite. Supilkite konservuotus pomidorus ir pupeles, įdėkite porą šaukštų pomidorų tyrės ir smulkiai pjaustytus aštriuosius pipirus. Troškinkite apie 40 minučių. Jei troškinys atrodo per sausas, įpilkite truputį vandens arba pomidorų sulčių. Prieš išjungiant viryklę įberkite druskos ir pipirų bei smulkintus bazilikus.

Kai namai jau kvepia troškinta mėsa ir česnaku, paruoškite karščiui atsparius vienos porcijos indelius. Į juos dėkite troškinį. Per vidurį padarykite duobutę, įberkite truputėlį tarkuoto sūrio, uždėkite dar šiek tiek troškinio (kad uždengtų sūrio duobutę), tada visą viršų padenkite dar viena porcija tarkuoto sūrio. Taip visą troškinį padaliname į porcijas ir dedame į įkaitintą (180°C) orkaitę. Kepkite apie 15–20 minučių. Savaime suprantama, jeigu norite, kad sūris labai skaniai apskrustų – neuždenkite indelių.
Prie šio troškinio labai skanu paskrudintas batonas su sviestu, druska ir česnaku.

Skanaus ir nesušalkite!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt