Laikas.lt
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos patiekalą, kodiniu pavadinimu „nei pica, nei salotos”.
Sudėtis (2 asmenims) :
2 lapeliai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
1 skardinė tuno aliejuje
½ citrinos
1 agurkas
1 pomidoras
Saujelė gražgarsčių (rucola)
2 kiaušiniai
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai, džiovinti bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, truputį kalendros
Eiga:
15 – 20 min prieš gaminant reikėtų iš šaldymo kameros ištraukti porą sluoksniuotos tešlos lapelių ir leisti jiems atitirpti. Tada iškočiokite (tešlos storis turėtų būti kokių 2-3 mm). Tešlos kraštus patepkite aliejumi ir pašaukite į įkaitintą orkaitę (maždaug 180°C). Tuo tarpu, kai tešla kepa ir pučiasi, užstatykite virti kiaušinius bei pasiruoškite tuną: išpauskite citrinos sultis, sumaišykite su prieskoninėmis žolelėmis ir gerai išmaišykite. Kai tešlos lapeliai orkaitėje pagelsta ir išsipučia kaip balionai (tikrai panašiai atrodo), ištraukite juos ir su mediniu šaukštu ties viduriu šie tiek paspauskite. Dėkite jau pasiruoštą tuną vėl į orkaitę. Beveik viskas. Supjaustykite daržoves – agurkus, pomidorus; nulupkite kiaušinius ir supjaustykite skiltelėmis. Tuno ilgai kepti nereikia (svarbu, kad pašiltų), tad galite traukti apkepėles iš orkaitės, dėti į lėkštes, pagardinti daržovėmis bei gražgarsčių lapeliais, papuošti kiaušinio skiltelėmis ir pateikti ant stalo arba pradžiuginti ką nors pusryčiais lovoje. Nepamirškite savaitgalinės kavos – mums ji su cinamonu ir kardamonu prie šių apkepėlių-salotų labai puikiai tiko.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!