Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: pusė lašišos – du patiekalai

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusė lašišos – du patiekalai

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusė lašišos – du patiekalai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę siūlome sužinoti, kokius sočius pietus galima pasigaminti iš… pusės lašišos.

Sūdyta lašišos filė

Ingredientai:

  • 1,2 kg lašišos filė
  • 6 valgomieji šaukštai druskos
  • 6 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 litras vandens
  • 1 a. šaukštelis stambiai maltų / grūstų pipirų
  • Nedidelis pundelis krapų


Paruošimas:

Iš pradžių paruoškite sūrymą. Užvirinkite vandenį ir ištirpinkite jame druską. Vandeniui kiek atvėsus, sudėkite į jį medų ir maišykite, kol ištirps. Palikite ataušti.

Kol sūrymas aušta paruoškite file. Aš pirkau visą lašišą, dėl to filė paruošimas gali užtrukti, tačiau šviežiai lašišai niekada neprilygs supjaustyta, suvakuota, sufasuota, fabrike pagaminta file. Taigi, nuskustą išdarinėtą filė su nupjautais pelekais, galva, uodega, stuburu, sudėkite į dubenį, apibarstykite pipirais, ne itin smulkiai supjaustytais krapais.

Kai sūrymas atšals iki daugmaž kambario temperatūros, užpilkite ant paruoštos filė ir parai palikite šaldytuve. Po paros nupilkite sūrymą (galite šiek tiek luktelėti, kol skystis išbėgs ir iš pačios žuvies) ir… Mėgaukitės nepakartojamai skania sūdyta lašiša ant sumuštinių, salotose ar kituose patiekaluose.

Žuvienė iš lašišos


Ingredientai:

  • Lašišos galva ir atraižos (pelekai, stuburas, uodega)
  • Sauja perlinių kruopų
  • Pora vidutinio dydžio bulvių
  • 1 nedidelė morka
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 a. šaukštelis sojos padažo
  • grūsti pipirai, lauro lapeliai, petražolės


Į puodą sudėkite žuvį (gerai būtų, jei ant kaulų ir atraižų būtų bent truputis mėsytės), saują perlinių kruopų, keletą lauro lapelių ir 1/2 a.š. grūstų pipirų. Pasūdykite (tik nepersistenkite) ir uždengę ant lėtos ugnies virkite 20 miničių. Tuo tarpu supjaustykite bulves, sutarkuokite morkas. Sultiniui pavirus 20 minučių, kiaurasamčiu išimkite žuvį, sudėkite paruoštas daržoves ir palikite toliau virti. Po 10 minučių įdėkite supjaustytą svogūną. Nuo žuvies kaulų bei atraižėlių nuimkite mėsytę ir sudėkite ją į sriubą. Pavirus dar apytiksliai 10 minučių, išjunkite viryklę ir sriubytę pagardinkite sojos padažu ir petražolėmis.

Gražaus ir šilto sekmadienio!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt