Laikas.lt
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome šėštąjį Jurgos blyną, o tiksliau – silkių salotas.
Ingridientai:
1 silkės filė
Keli nedideli marinuoti agurkėliai
2 švieži pomidorai
1 nedidelė (arba ½ didelės) paprika
Porai
2 virti kiaušiniai
Padažui:
60 ml balto vyno acto
60 ml alyvuogių aliejaus
125 g. jogurto
Pora šaukštų garstyčių su grūdeliais
Druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių, rozmarino ir raudonėlio
Gaminimas:
Į lėkštę sudėkite pjaustytus agurkėlius, pomidorus, papriką, porus, virtus kiaušinius ir mažomis juostelėmis pjaustytą silkę. Pasiruoškite padažą. Balto vyno actą sumaišykite su alyvuogių aliejumi, jogurtu ir garstyčiomis. Paskaninkite pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Padažą užpikite ant salotų. Kadangi šios salotos yra nemaišomos, aš visada darau atskiromis porcijomis.
Skanaus!