Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: Viršupio švilpikai

Sekmadieninis Jurgos receptas: Viršupio švilpikai

Sekmadieninis Jurgos receptas: Viršupio švilpikai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos Viršupio švilpikus.

Sudėtis:

  • 5-6 nedidelės bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • ½ stiklinės kefyro
  • 2 šaukštai krakmolo
  • ½ stiklinės miltų
  • Tarkuoto sūrio
  • Krapų
  • Druskos, pipirų
  • džiūvėsėlių

Eiga:

Nuplaukite bulves ir morkas, nulupkite svogūną ir užstatykite virti. Kad būtų paprasčiau gaminti,  daržoves galite gerai apvirti. Išvirtas daržoves nulupkite ir dar kartą gerai perplaukite.

Daržoves užpilkite kefyru ir sutrinkite. Įdėkite krakmolą bei miltus ir viską gerai išsukite. Galiausiai sudėkite krapus, sūrį ir prieskonius (druską, pipirus), dar kartą išmaišykite ir pasiruoškite blogiausiam – tešla gana minkšta ir labai lipni, todėl švilpikų „kotletukus“ daryti bus labai sunku. Tačiau ko nepadarysi dėl skanios vakarienės! Taigi, pasiruoškite: į lėkštutę paberkite džiūvėsėlių, į dubenėlį įspilkite šilto vandens bei apsiginkluokite nepalaužiama kantrybe. Pamirkykite rankas šiltame vandenyje ir imkite nedidelę saujele bulvių tešlos. Iš jos suformuokite kotletuką, apvoliokite jį džiūvėsėliuose ir dėkite ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Tą patį kartokite kol baigsis bulvių tešla. Kai švilpikai jau paruošti, šaukite juos į orkaitę, įkaitintą iki 200°C ir kepkite 20-30 min. kol džiūvėsėlių plutelė gražiai pagels ir sutrūkinės.

Mes valgėme su grietinės ir sojos padažu, tačiau labai tiktų ir Bešamelio padažas.

Patarimas: Turbūt jau kartojuosi, bet labai rekomenduoju vietoje balto kepimo popieriaus rinktis rudą. Prie jo mažiau prikepa ir nereikia lupinėti ar dar baisiau – valgyti popieriaus.

 

Skanaus!

 


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt