Laikas.lt
„Laikas.lt“ toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome paprastus, bet labai gardžius Jurgos virtinius su varške ir špinatais.
Sudėtis:
Virtinių tešlai:
- 3 stiklinės miltų
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinė verdančio vandens
- Druskos pagal skonį
Įdarui:
- 400 g. liesos varškės
- 50g. grietinėlės
- 200 g. špinatų
- 3 v.š. aliejaus
- Druskos, pipirų
Labai mėgstu naminius virtinius, bet visada labai tingėdavau juos gaminti. Užmaišyti ir iškočioti tešlą būdavo didžiausias pragaras, kol neatradau šio tešlos recepto. Kočiojant ji nei limpa, nei susitraukia – paprasta, lengva ir minkšta. Taigi, pradėkite būtent nuo jos. Dvi stiklines miltų rankomis ištrinkite alyvuogių aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu ir labai gerai išmaišykite. Labai svarbu, kad neliktų gumulėlių! Supilkite paskutinę stiklinę miltų, išminkykite tešlą ir palikite atvėsti.
Kol tešla vėsta, pasigaminkite įdarą. Sumaišykite varškę su grietinėle ir trintuvu sutrinkite iki kreminės masės. Verdančiu vandeniu nuplikykite špinatus, nusausinkite ir supjaustykite. Į varškės kremą įmaišykite špinatus, aliejų, druską bei pipirus (beje, įdaras gali būti ir kitoks: malta mėsa, bulvės, grybai ar netgi varškės sūreliai. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos!).
Kai tešla jau atvėsusi, galima ją kočioti. Paprasčiausia būtų ją padalinti į keletą mažesnių dalių ir stengtis kočioti stačiakampio formos. Iškočiota tešla turi būti 20 centų storumo. Ant tešlos krašto arbatiniu šakteliu dėkite varškę, užlenkite tešlą ir stikline išspauskite pusrutulius. Kraštus galite užlenkti, uraityti, užspausti – kaip jums gražiau. Virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 5-7 minutes.
Neseniai atradau Bešamelio padažą, kuris kolkas man tinka prie visko, tad ir prie šių virtinių rekomenduoju! Jį pasidaryti labai paprasta: ant silpnos ugnies, keptuvėje ištirpinkite 2 v.š. sviesto, įberkite 1 v.š. miltų ir kepinkite kol miltai įgaus auksinę spalvą. Plona srovele supilkite stiklinę pieno ir maišykite tol, kol padažas ims tirštėti. Įberkite drusos, pipirų, būtinai muskato, viską gerai išmaišykite ir gardintinkite tiek virtinius, tiek mėsos, bulvių ar makaronų patiekalus.
Skanaus ir gražaus sekmadienio!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!