Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: vištienos kepenėlių paštetas

Sekmadieninis Jurgos receptas: vištienos kepenėlių paštetas

Sekmadieninis Jurgos receptas: vištienos kepenėlių paštetas

Laikas.lt

„Laikas.lt“ toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos vištienos kepenėlių paštetą.

Sudėtis:

  • 500 g vištienos kepenėlių
  • 200 g rūkytos šoninės
  • 250 g sviesto
  • 1 svogūno
  • 3-4 morkų
  • stiklinės pieno
  • 40 ml brendžio
  • Druskos, pipirų


Kadangi vis dar nepabosta klausytis namiškių pagirų, šį kartą nusprendžiau surizikuoti ir pabandyti pagaminti naminį paštetą. Žinoma, prieš tai peržvelgiau gausybę receptų bei patarimų, bet kaip visuomet pasidaviau savo fantazijai ir improvizavau. Na, dar pasinaudojau mamos patarimu, kad geriausia yra gaminti iš vištienos kepenėlių.

Eiga:

Pirmiausia kepenėles reikia nuplauti, nupjaustiti gyslas ir pamerkti piene. Po poros-trijų valandų galima pradėti gaminti. Supjaustykite mažais gabaliukais šoninę ir paspirginkite didelėje keptuvėje. Kai šoninė pavirsta mažais rudais spirgučiais, į keptuvę dėkite supjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas. Uždenkite keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite tol, kol morkos ir svogūnai visiškai suminkštės (arba pakvips kalėdine silke – bent jau man kepti svogūnai su morkomis būtent taip kvepia). Kol vienoje keptuvėje troškinasi daržovės, kitoje keptuvėje ant sviesto apkepkite kepenėles. Kad būtų greičiau, galite supjaustyti mažesniais gabaliukais. Kai iškepa svogūnai su morkomis, į keptuvę sudėkite maždaug 200 g sviesto ir leiskite lėtai jam ištirpti. Tada padidinkite ugnį (galima net iki maksimumo) ir supilkite brendį. Kepkite ant didelės ugnies tol, kol išgaruos alkoholis, tada vėl sumažinkite ugnį, sudėkite kepenėles, įberkite truputį druskos (jei šoninė buvo sūri, tai galima išsiversti ir be jos), pipirų, kitų prieskonių pagal skonį, uždenkite keptuvę ir patroškinkite dar apie 10 minučių. Beveik viskas! Belieka viską sutrinti smulkintuvu, supilstyti į norimo dydžio indelius, papuošti krapais ar sezamo sėklomis. Galima ragauti iš karto arba palaukti kol sustings. Ir taip, ir taip labai skanu.

Skanaus ir nuostabaus savaitgalio!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

P.S. Nepamirškite pasveikinti mamyčių:).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top