Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – gurmaniška pica su figomis ir rukola

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-01-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - gurmaniška pica su figomis ir rukola

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme nenuobodžios picos su figų džemu, rukola ir kitomis gėrybėmis receptą.

Trukmė: 30 min.

Porcijos: 2.

Reikia:

Tešlai:

  • 1/2 a. š. sausų mielių,
  • 2 puodelių miltų,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus.

Picai:

  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (patepti),
  • kelių šaukštų figų džemo arba mango chutney,
  • geros saujos plėšyto mocarelos sūrio,
  • 4-6 šviežių figų, pjaustytų riekelėmis,
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų,
  • kelių riekelių itališko kumpio, prosciutto,
  • kelių saujų gražgarsčių lapų (smulkių arba stambių, nesvarbu),
  • vieno puodelio parmezano sūrio, stambių drožlių.

Recepto eiga:

Mieles sumaišykite su šiek tiek cukraus ir šiek tiek šilto vandens. Palikite kelioms minutėms, kad sureaguotų. Miltus sumaišykite su druska, supilkite mieles, pradėkie plakti mikseriu, supilkite aliejų. Išminkykie tešlą. Minkykite ilgai, kol tešla taps elastinga. Padėkite aliejumi suvilgytą indą valandai, į šiltą vietą, kad pakiltų.

Ant miltais iškloto paviršiaus iškočiokite tešlos lakštą, tokį, kad tilptų į kepimo skardą. Patepkite jį aliejumi ir figų džemu (arba mango padažu). Uždėkite plėšyto mocarelos sūrio. Sudėkite riekelėmis pjaustytas šviežias figas. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

Išimkite iš orkaitės, uždėkite kumpio, gausiai uždėkite gražgarsčių (nuplautų ir nusausintų), užbarstykite parmezano drožlėmis. Bon Appetit!

Pastabos

Jeigu nerasite šviežių figų, nenusiminkite. Galite užtepti daugiau džemo arba chutney, uždėti smulkintų džiovintų figų.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:figosgurmaniška picagurmaniškas maistasnamine picapicereceptaitastyart

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Milane kyla pirmasis pasaulyje vertikalus miškas (Foto
Menas

Milane kyla pirmasis pasaulyje vertikalus miškas (Foto, video)

2011-11-10
Seksas paauglystėje – tabu?
Įdomu

Seksas paauglystėje – tabu?

2014-04-03
Olimpiada
Įdomu

Olimpiada, kurioje džentelmenams leidžiama viešai grabalioti damas (Foto)

2012-07-09
Paul Lee
Naujienos

Paul Lee

2010-08-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?