Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – keksas su džiovintais vaisiais

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-09-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - keksas su džiovintais vaisiais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme naminio ir kvapnaus kekso su džiovintais vaisiais receptą.

Trukmė: maždaug 70-80 min.

Porcijos: 8.

Reikia:

  • 200 g sviesto,
  • stiklinės cukraus,
  • 5 didelių kiaušinių,
  • 2 stiklinių miltų,
  • stiklinės džiovintų vaisių ir uogų mišinio (papajų, anansų, razinų, spanguolių, greipfrutų arba apelsinų cukatų),
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 1/3 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • pusės plytelės juodojo šokolado.

1. Džiovintus vaisius susmulkiname, supilame į indelį, išmaišome ir paliekame pastovėti. Dubenėlyje kambario temperatūros sviestą ištriname su cukrumi iki purios masės, po to po vieną įmaišome kiaušinius toliau energingai maišydami iki vientisos masės.

2. Į kiaušinių-sviesto-cukraus masę įberiame vanilinį cukriuką, supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, viską išmaišome, tada supilame džiovintus vaisius ir uogas, vėl išmaišome, tada į tešlą sutarkuojame pusę plytelės gerai atšaldyto juodojo šokolado ir greitai išmaišome.

3. Į sviestu pateptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kekso formą supilame tešlą ir dedame kepimti į įkaitintą orkaitę. Keksas kepa apie valandą. Likusią juodojo šokolado plytelės pusytę galima suvalgyti arba panaudoti kekso papuošimui – šokoladuką įdedame į dubenėlį, kuris šildomas vandens vonelėje, o kai iš šokolado lieka graži juoda skysta masė – apliejame iškepusį ir atvėsusį keksą.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:džiovinti vaisiaikeksaskeksas su džiovintais vaisiaisreceptassekmadienio receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kas rūpėjo lietuviams: Naglis Puteikis
Aktualu

Kas rūpėjo lietuviams: Naglis Puteikis, Monika Šalčiūtė ir kaip numesti svorio

2014-12-17
Su personažais žaisti linksmiau! (Foto)
Įdomu

Su personažais žaisti linksmiau! (Foto)

2011-02-24
Talentų banke - grafikos dizaineris Armidas
Naujienos

Talentų banke – grafikos dizaineris Armidas

2011-05-23
Knygų pusryčiuose – šiurpuliukai Siaubų autobuse 2 (konkursas)
Laikas.lt pusryčiai

Knygų pusryčiuose – šiurpuliukai Siaubų autobuse 2 (konkursas)

2013-01-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?