Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas. Makaronų troškinys „Ne studentiškai“ ir Jurgos debiutas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-09-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas. Makaronų troškinys „Ne studentiškai“ ir Jurgos debiutas

Laikas.lt

Ką gi, ką gi, Laikas.lt džiaugiasi savo tarpe atradę tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Nuo šiol mūsų reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvienos savaitės sekmadienį. Taigi, pristatome pirmąjį Jurgos blyną, o tiksliau – makaronų troškinį „Ne studentiškai“.

Ingridientai:

500 g makaronų
500 g kiaulienos sprandinės (ar kita dalis )
100 g fermentinio sūrio
250 g konservuotos pupelės
1 svogūnas
1 stiklinė raudono vyno
Truputis aliejaus kepimui
Prieskoniai

Gaminimas:

Įkaitintoje keptuvėje apkepame smulkintus svogūnus (kol įgaus gražiai auksinę spalvą), sudedame nedideliais gabaliukais pjaustytą kiauliena ir kantriai laukiam kol ji iškeps. Tada ateina eilė konservuotoms pupelėms. Visą skardinės turinį supilame į keptuvę, įdedame prieskonių (druskos, pipirų, bazilikų… žodžiu, tinka viskas, kas patinka), uždengiame ir plaukiame, kol pradės burbuliuoti. Nukeliame dangtį, padidiname ugnį iki maksmimumo ir supilame geeera stiklinę raudono vyno. Verdame apie 10 min., jokiu būdu neuždengiant keptuvės, nes išeis „girta mėsa“. Jei yra kantrybės ir norisi labai minkštos mėsytės, galime uždengti keptuvę ir palikti dar 40 min. Makaronus sudedame į pasūdytą vandenį ir verdame (na, taip kaip nurodyta ant pakelio). Išvirtus makaronus nukošiame, nuplauname po šaltu vandeniu ir dedame į kepimo formą. Ant viršaus sukrauname mėsą, gausiai (arba pagal skonį) pabarstome fermentiniu sūriu ir šauname į orkaitę. Aš dažniausiai kepu tol, kol sūris šiek tiek apskrunda. Ir viskas! Ištraukiame iš orkaitės, padaliname ir į lėkštes. Labai skanu šalia papjaustyti šviežių daržovių.

Gero apetito!
Jurga

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jurgamakaronų troškinysne studentiškaisekmadienio receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Mėnuo Juodaragis“ amatų kiemas – suaugusiesiems ir vaikams
Menas

„Mėnuo Juodaragis“ amatų kiemas – suaugusiesiems ir vaikams

2011-08-08
Vytaras Radzevičius – apie darbą
Naujienos

Vytaras Radzevičius – apie darbą, draugus, šeimą ir Lietuvą (interviu)

2013-01-03
Tatuiruoti senoliai: gražu? (foto)
Įdomu

Tatuiruoti senoliai: gražu? (foto)

2013-12-20
Internetinės pažintys: frazės
Įdomu

Internetinės pažintys: frazės, kurių nerašyti pirmame laiške

2012-03-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?