Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – naminių kūčiukų receptas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-12-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - naminių kūčiukų receptas

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme greitai išgraibstomų naminių kūčiukų receptą.

Trukmė:
35 min.

Porcijos: vienai šeimai.

Reikia:

  • 1 šaukštelio sausų mielių,
  • apie 3 1/2 stiklinės miltų, persijotų,
  • šaukštelio druskos,
  • 1/2 stiklinės cukraus,
  • 1 vidutinio kiaušinio,
  • 1/2 stiklinės aguonų,
  • 1/2 stiklinės šilto vandens,
  • 100 g margarino, išlydyto.
  • + papildomai miltų.

Sumaišykite mieles su šaukšteliu cukraus ir 3 šaukšteliais šilto vandens. Palikite 10 minučių, kol masė padvigubės arba patrigubės, tai ženklas, kad mielės nesugedusios ir galime drąsiai jas naudoti.
Didesniame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Per vidurį padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Gerai ištrinkite tešlą. Įmaišykite aguonas. Supilkite šiltą vandenį su mielių mase ir išminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių.

Supilkite ištirpintą margariną (tik nepilkite karšto!) ir vėl minkykite tešlą. Tada tešlą sudėkite į miltais pabarstytą indą, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti apie 3 valandas, šiltoje vietoje. Per tas valandas galite kartas nuo karto dar paminkyti tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Atsiplėškite po gabaliuką tešlos. Sukite tešlą tarp delnų į norimo storio juostą. Geriau plonesnę, nes kūčiukai dar iškils. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 10 minučių ar kažkas panašaus. Kol pasidarys dailios, aukso spalvos.
Skanaus!

Pastabos

Iš tiesų, aš naudojau apie 3/4 stiklinės cukraus, nes mes mėgstame saldžius. Tačiau gal ne visi tikisi itin saldžių kūčiukų, todėl pusė stiklinės realesnis variantas. Dar labai skanu su ruduoju cukrumi, kardamonu, cinamonu. Mmm! Žodžiu, galima šiek tiek paimprovizuoti.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kūčiukaikūčiukų receptasnaminiai kūčiukaireceptastasty art

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kinija į kosmosą paleido  erdvėlaivį (Foto)
Aktualu

Kinija į kosmosą paleido erdvėlaivį (Foto)

2011-11-02
Šiurpiausi nėščiųjų kostiumai (foto)
Įdomu

Šiurpiausi nėščiųjų kostiumai (foto)

2012-09-27
„Rasabasa“: Lietuvoje jauti
Menas

„Rasabasa“: Lietuvoje jauti, kaip muzika auga (I dalis)

2012-02-17
Rusų architekto fantazija
Įdomu

Rusų architekto fantazija, kurioje gali gyventi virš 10 tūkst. žmonių

2011-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?