Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio receptas – storapadė pica su vištiena

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-09-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio receptas - storapadė pica su vištiena

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme sočios storapadės picos su vištiena receptą.

Trukmė: maždaug 140 min.

Porcijos: 2.

Energetinė vertė: 570 kcal (porcija/pusė picos).

Reikia:

Tešlai:

  • 1 1/2 puodelio kvietinių miltų,
  • 7 g sausų mielių,
  • šaukštelio cukraus,
  • šaukštelio druskos,
  • 1/2 puodelio šilto vandens.

                                 ***

  • 100 g vištienos filė be odelių,
  • trintų pomidorų be priedų,
  • jūros druskos su pipirais,
  • vištienos prieskonių,
  • kelių smulkiavaisių pomidoriukų,
  • kelių pievagrybių,
  • trupintų pistacijų riešutų,
  • šiek tiek smulkiai supjaustyto avokado,
  • šviežio parmezano sūrio,
  • džiovintų arba šviežių raudonėlių.

1. Puodelį miltų sumaišyti su druska, per vidurį padaryti nedidelę duobutę. Mieles sumaišyti su cukrumi ir šiltu vandeniu, leisti pastovėti keletą minučių. Supilti mieles į tešlą, išsukti šakute, pridėti dar miltų (nuo pusės iki viso puodelio), nedėkite per daug – svarbiausia, kad tešla neliptų prie pirštų, tačiau nebūtų per kieta. Išminkę, palikite valandai, jog iškiltų (masė turi padvigubėti).

2. Vištieną apvoliokite prieskoniuose ir apkepkite. Susmulkinkite riešutus, pomidorus bei pievagrybius supjaustykite riekelėmis.

3. Iškilusią tešlą iškočiokite į apskritimą, dėkite ant miltais pabarstytos skardos, leiskite dar pakilti apie 20 minučių. Tuomet ištepkite pomidorų padažu, pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitintoje orkaitėje kepkite picos padą apie 20-25 minutes.

4. Ant iškepusio, kiek atvėsusio pado sudėkite paukštieną, pievagrybius, avokadus, pomidorus, užbarstykite riešutų, raudonėlio prieskonių. Ant viršaus užtarkuokite parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje 10-12 minučių.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:picapica su vištienapicos receptaireceptaisekmadienio receptasstorapadė picavištiena

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Įdomios
Įdomu

Įdomios, praktiškos ir vertingos vestuvinės dovanos

2012-06-27
„Pixelmator“ kūrėjas: „Lietuviai vis dar mokosi tikrosios darbo kultūros“
Įdomu

„Pixelmator“ kūrėjas: „Lietuviai vis dar mokosi tikrosios darbo kultūros“

2012-05-18
Surašyti lietuvius brangiau nei kitus europiečius
Aktualu

Surašyti lietuvius brangiau nei kitus europiečius

2011-03-03
Aktorius Dolphas Lundgrenas imasi režisūros
Menas

Aktorius Dolphas Lundgrenas imasi režisūros

2010-08-25

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?