Laikas.lt
Šio sekmadienio receptas – norintiesiems išbandyti žaliavalgiškus saldumynus. Skaitytoja Ventė Viteikaitė atsiuntė žaliavalgiško šokolado su džiovintais abrikosais ir erškėtrožių žiedlapiais receptą. Labai paprasta ir skanu!
Reikės:
- kakavos sviesto,
- kokosų aliejaus,
- raw kakavos,
- džiovintų abrikosų,
-
erškėtrožių žiedlapių.
Kakavos sviestą ir kokosų aliejų ištirpinti metaliniame indelyje, įstatytame į karštą vandenį, įdėti kakavos, gerai išmaišyti, supilti į formą ir užberti norimų priedų (tinka daug kas – įvairūs riešutai, sėklos, džiovinti vaisiai, žolelės, prieskoniai). Laikyti šaldytuve, nes kokosų aliejus kambario temperatūroje tirpsta. Šis šokoladas išeina super gardus, į jį nereikia dėti jokio cukraus!