Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Sicilietiška pica – kitokia nei esate įpratę

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sicilietiška pica
Sicilietiška pica

Sicilietiška pica – tai minkštos, purios picos tešlos ir sodraus, aromatingo užpilo derinys, primenantis itališką focaccią su Viduržemio jūros prieskoniu.

Sicilietiška pica: receptas

šis kepinys puikiai tiks tiek kaip sotus užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas šalia salotų ar taurės mėgstamo gėrimo.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 500 g miltų
  • 8 g sausų mielių
  • 350 ml šilto vandens
  • 10 g druskos
  • 1 arb. š. medaus
  • 30 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus

Viršutiniam sluoksniui:

  • 1 svogūnas
  • 3 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 400 g vyšninių pomidorų
  • žiupsnelis cukraus
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 3 valg. š. smulkių džiūvėsėlių
  • 6-8 ančiuvių filė (nebūtina)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti suberti miltus į dubenį, suberti mieles, tada įmaišyti šiltą vandenį – masė turi būti lipni. Įmaišyti druską, medų ir alyvuogių aliejų. Rankas patepti aliejumi ir kelias minutes minkyti tešlą, formuojant vientisą rutulį. Uždengti švariu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti 1 val. Po to rankas vėl patepti aliejumi, kelis kartus perlenti tešlą ir palikti dar valandai arba kol ji patrigubės.
2. Tuomet patepti rankas aliejumi ir švelniai įspausti tešlą į aliejumi pateptą 40×32 cm kepimo skardą. Pirštų galiukais padaryti duobeles ir palikti dar 30 min kilti.
3. Kol tešla kyla – pasiruošti užpilą. Plonais pusžiedžiais pjaustytą svogūną kepti 30 ml alyvuogių aliejaus ant vidutinės kaitros, kol suminkštės. Įpilti 50 ml vandens, šiek tiek patroškinti, tada suberti pomidorus, pagardinti druska, cukrumi ir raudonėliu. Pomidorus sutrinkti šaukšto nugarėle ir virti 15 min, tada atvėsinti.
4. Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais, likusiu aliejumi ir raudonėliu.
5. Kai tešla pakils, įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros ir įdėti į ją tuščią kepimo skardą.
6. Dar kartą patepti rankas aliejumi, atnaujinti duobeles tešloje, apšlakstyti aliejumi, paskleisti pomidorų ir svogūnų mišinį. Jei naudojamos – sudėlioti ančiuvių filė. Apibarstyti sūrio ir džiūvėsėlių mišiniu. Dar kartą apšlakstyti aliejumi ir kepti ant įkaitintos kepimo skardos 45-50 min, kol padas pakils, o plutelė taps auksinės spalvos.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Italijos skoniaiKitokia picaMinkšta picapicaPica be mėsosSicilietiška pica

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Airiški bulvių paplotėliai
Blynai

Airiški bulvių paplotėliai

2024-01-15
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis
Blynai

Purūs rikotos blyneliai su aguonomis

2025-03-14
Kreminis sūrio pyragas su vanile ir braškėmis: desertas Valentino dienai
Desertai

Kreminis sūrio pyragas su vanile ir braškėmis: desertas Valentino dienai

2025-01-14
Tilapijos filė su sūrio plutele
Receptai

Tilapijos filė su sūrio plutele

2025-03-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?