Šilauogių keksiukai – tai gardus desertas, kuriame dera gaivumas, natūralus saldumas ir subtilus traškumas.
Šilauogių keksiukai: receptas
Puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek ramiam pasimėgavimui su puodeliu arbatos.
Ingredientai:
- 200 ml avižų pieno
- 1 arb. š. obuolių acto
- 300 g kvietinių miltų
- ½ arb. š. druskos
- 150 g cukraus
- 1¼ arb. š. sodos
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 3 valg. š. aguonų
- 2 citrinos (sultys ir tarkuota žievelė)
- 2½ valg. š. alyvuogių aliejaus
- 175 g šaldytų mėlynių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros ir patepti aliejumi 10-12 duobučių keksiukų kepimo formą.
2. Sumaišyti avižų pieną su actu ir palikti apie 5 min, kol susidarys pasukų konsistencijos mišinys.
3. Dideliame dubenyje persijoti visus sausus ingredientus. Į pieno ir acto mišinį supilti likusius skystus ingredientus ir gerai išplakti. Tuomet šlapius ingredientus įmaišyti į sausus, stengiantis, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
4. Įmaišyti pusę šaldytų mėlynių – maišyti lengvai, kad nesusimaišytų spalvos. Tešlą tolygiai paskirstyti į keksiukų formeles, ant kiekvieno uždėti likusias mėlynes ir švelniai įspausti. Kepti 25-30 min, kol į centrą įkištas pagaliukas ištraukus bus švarus. Išimti iš formos ir visiškai atvėsinti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.