Šokoladainis be pridėtinio cukraus – tai ne tik desertas, bet ir sumanus būdas įtraukti daugiau daržovių į racioną. Saldi bulvė ir prinokęs bananas suteikia kepiniui natūralaus saldumo bei sodrios tekstūros, o kakava – intensyvaus skonio.
Šokoladainis be pridėtinio cukraus: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek sveikesnei vaišių stalo alternatyvai.
Ingredientai:
- 200 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 50 g kakavos miltelių
- 1 arb. š. sodos
- 100 g sviesto
- 100 ml pieno (lieso)
- 3 kiaušiniai (išplakti)
- 250 g saldžiųjų bulvių (smulkiai tarkuotų)
- 1 bananas (apie 125 g be žievės)
Ingredientai:
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Ištepti aliejumi ir iškloti 23 cm kvadratinės kepimo formos dugną ir kraštus kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Padaryti duobutę centre.
3. Vidutinio dydžio puode ant silpnos kaitros ištirpinti sviestą, vis pamaišyti. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti pieną. Tada įmaišyti kiaušinius, tarkuotą saldžiąją bulvę ir trintą bananą, viską gerai išmaišyti.
4. Po truputį pilti šį mišinį į miltus, maišant mediniu šaukštu, kol gausis tiršta tešla. Supilti ją į paruoštą kepimo formą.
5. Kepti orkaitės viduryje 30-35 min, kol pyragas pakils ir taps tvirtas liečiant.
6. Patiekti šiltą arba atvėsinti formoje prieš pjaustant kvadratėliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.