Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šokoladinė tartaletė – sodrių desertų mėgėjams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-13
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladinė tartaletė
Šokoladinė tartaletė

Šokoladinė tartaletė – tai nepaprastai sodrus desertas, kuriame dera traškus sausainių pagrindas ir šilkinis, intensyvaus skonio įdaras.

Šokoladinė tartaletė: receptas

Šis desertas – puikus pasirinkimas ypatingai progai ar vakarienei, kai norisi kažko įspūdingo, bet kartu ir neperkrauto.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 300 g šokoladinių sausainių
  • 50 g juodojo šokolado (mažiausiai 70 %)
  • 50 g sviesto (minkšto)
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių

Įdarui:

  • 100 g juodojo šokolado (mažiausiai 70 %)
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 4 valg. š. pieno (riebaus)
  • 500 ml grietinėlės (riebios)
  • 50 g kakavos
  • 2 arb. š. tirpios kavos
  • 75 g cukraus
  • 1 arb. š. vanilės pastos arba ekstrakto
  • 2 arb. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • ¾ arb. š. jūros druskos dribsnių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pagrindui sausainius sulaužyti gabalėliais ir sudėti į virtuvinį kombainą. Tą patį padaryti su šokoladu. Susmulkinti iki trupinių. Įdėti sviestą ir druską, dar kartą sutrinti kol masė pradės lipti į krūvą. Jei viskas daroma rankomis, sausainius sutrinti maišelyje, šokoladą smulkiai supjaustyti, sviestą ištirpinti, tada viską sumaišyti dubenyje su druska – naudojant šaukštą ar rankomis.
2. Masę suspausti į tartos formą – ją tolygiai paskirstyti ir prispausti prie dugno bei sienelių rankomis arba šaukšto nugarėle. Padėti į šaldytuvą sutvirtėti bent 1 val (jei šaldytuvas pilnas – 2 val). Ilgiau nei dieną šaldyti nerekomenduojama – pagrindas gali tapti per trapus.
3. Įdarui šokoladą smulkiai supjaustyti. Kukurūzų krakmolą maišyti su pienu kol neliks gumuliukų.
4. Supilti grietinėlę į storadugnį puodą, kuriame tilps visi ingredientai ir bus patogu maišyti. Sudėti susmulkintą šokoladą, persijotus kakavos miltelius, kavos miltelius, cukrų, vanilę, alyvuogių aliejų ir druską. Kaitinti ant vidutinės kaitros, švelniai plakant, kol šokoladas išsilydys.
5. Nukelti nuo kaitros, supilti pieno ir krakmolo mišinį, gerai išmaišyti ir vėl dėti ant silpnoskaitros. Nuolat maišyti mediniu šaukštu kol kremas sutirštės – tai užtruks apie 10 min (gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau laiko). Retkarčiais nukelti nuo kaitros, kad mišinys neperkaistų, bet susijungtų. Tinkamas tirštumas pasiekiamas, kai masė padengia šaukšto nugarėlę, o perbraukus pirštu lieka aiški linija.
6. Supilti kremą į platų indą. Kepimo popierių sušlapinti po šaltu vandeniu, nuspausti ir uždėti tiesiai ant kremo paviršiaus (kad liestųsi). Perkelti indą į šaldytuvą 15 min – kremas liks šiltas, bet tinkamos temperatūros, kad nesuminkštintų pagrindo.
7. Tuomet supilti kremą ant sausainių pagrindo ir dėti į šaldytuvą per naktį. Ne ilgiau nei 24 val., kitaip pagrindas suminkštės.
8. Prieš patiekiant išimti iš šaldytuvo ir išimti iš formos iš karto. Perkelti pyragą ant lėkštės (palikti dugną).
9. Pjaustyti nedideliais gabalėliais – desertas yra sodrus ir saldus. Likusį desertą galima laikyti šaldytuve 4-5 dienas, tačiau pagrindas šiek tiek suminkštės. Visgi skonis nuo to nenukentės, nors geriausia skanauti pirmąją dieną.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaiŠokoladasŠokoladinė tartaletėŠokoladiniai desertaiTarataletė

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Receptai

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga

2025-01-22
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Išbandykite patys!

2025-04-24
Kokosinės krevetės
Receptai

Kokosinės krevetės – romantiškai vakarienei

2025-03-12
Braškinė Margarita
Desertai

Braškinė Margarita

2024-01-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?