Šokoladinis braunis – šis sodrus, drėgnas šokoladinis pyragas yra tikras džiaugsmas visiems smaližiams. Desertas išsiskiria intensyviu skoniu ir švelnia, burnoje tirpstančia tekstūra.
Šokoladinis braunis: receptas
Desertas puikiai tinka prie kavos ar arbatos, o dar šiltas ypač gardus su ledais ar šviežiomis uogomis.
Ingredientai:
- 225 g sviesto
- 450 g smulkaus cukraus
- 140 g juodojo šokolado, sulaužyto gabalėliais
- 5 vidutinio dydžio kiaušiniai (laisvai laikomų vištų)
- 110 g kvietinių miltų
- 55 g kakavos miltelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 C temperatūros. 20×30 cm kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame puode švelniai ištirpinti sviestą ir cukrų. Kai masė taps vientisa – ją nukelti nuo kaitros ir sudėti šokoladą. Maišyti kol šokoladas ištirps.
3. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Tuomet įmaišyti miltus ir kakavą.
4. Supilti paruoštą tešlą į kepimo formą ir kepti 30-35 min – viršus turi būti tvirtas, bet vidurys dar šiek tiek judėti, kai paliečiamas.
5. Išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti formoje. Kai pyragas bus dar šiltas arba visiškai atvėsęs, supjaustyti jį kvadratėliais ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.