Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-14
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu – tobulas desertas sodrių, sunkių desertų mėgėjams. Apačioje – sodrus, drėgnas braunio pagrindas, virš jo – švelnus, kremiškas riešutų sviesto sluoksnis. Galiausiai viską vainikuoja aksominis šokoladinis ganašas. Desertas, kuris maloniai nustebins kiekvienu kąsniu.

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu: receptas

Tobulas pasirinkimas, kai norisi ko nors ypatingo, bet jaukaus ir neperkrauto – skanėstas, kuris greitai taps vienu mėgstamiausių.

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 80 g kvietinių miltų
  • 150 g cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 g saulėgrąžų aliejaus
  • 55 g sviesto
  • 120 g juodo šokolado
  • 15 g kakavos kepiniams
  • Žiupsnis druskos
  • 1/4 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 arb. š. vanilės

    Kremui:
  • 160 g glotnaus riešutų sviesto
  • 30 g cukraus pudros
  • 30 g minkšto sviesto
  • 0.5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnis druskos

    Šokolado ganašui:
  • 140 g juodo šokolado
  • 120 g grietinėlės (30% riebumo)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį sudėti kiaušinius, suberti visą cukrų, vanilę, aliejų ir šluotele gerai išmaišyti.
2. Ištirpinti šokoladą su sviestu, tuomet sudėti kakavą ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
3. Šokoladą supilti į kiaušinio ir cukraus mišinį. Viską išmaišyti.
4. Miltus, kepimo miltelius ir druską sudėti į tešlą ir viską sumaišyti iki vientisos masės. Labai svarbu nepermaišyti!
5. Supilti į kepimo popieriumi išklotą 20×20 cm dydžio kepimo formą ir kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Likus 5 min iki kepimo pabaigos, vis patikrinti mediniu pagaliuku įsmeigus į vidurį – jeigu pagaliukas aplipęs trupiniais – braunis iškepęs.
6. Kremui paruošti dubenyje su šluotele iki vientisos masės suplakti riešutų sviestą, cukraus pudrą, sviestą, vanilę ir druską. Atidėti.
7. Ganašui paruošti puode pašildyti grietinėlę iki beveik virimo, sudėti šokoladą, nukelti nuo kaitros ir uždengti 5 min. Tuomet viską išmaišyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
8. Palaukti kol iškeptas braunis visiškai atvės. Tuomet ant jo užtepti riešutų sviesto kremą ir dėti 15-30 min į kamerą.
9. Ištraukus iš kameros apibarstyti skaldytomis kakavos pupelėmis (nebūtina) ir tolygiai paskirstyti šokoladinį ganašą.
Dėti į šaldytuvą iki tol kol viršus sustings.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:braunisDesertai su riešutų sviestuŠokoladinis braunisŠokoladinis braunis su riešutų sviestuŠokoladinis desertas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Įdaryti kiaušiniai - viščiukai
Receptai

Įdaryti kiaušiniai – viščiukai

2025-04-14
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
Mėsos patiekalai

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde

2025-05-21
Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais
Blynai

Purūs amerikietiški blyneliai su karamelizuotais obuoliais

2025-04-30
Hokaido duona
Naudinga

Hokaido duona – nepaprastai minkšta

2025-04-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?