Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Hokaido duona – nepaprastai minkšta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Hokaido duona
Hokaido duona

Hokaido duona – ši japoniško stiliaus pieno duona išsiskiria nepaprastu minkštumu, lengvu saldumu ir puria tekstūra. Tai duona, kuri tinka tiek prie saldžių, tiek prie pikantiškų priedų, puikiai dera su rytine kava ar kaip užkandis bet kuriuo dienos metu.

Hokaido duona: receptas

Elegantiška, švelni ir universali – tai namuose kepta duona, kurią norisi valgyti vien dėl jos tekstūros.

Ingredientai:

Įmaišui:

  • 30 g stiprių baltų miltų
  • 4 valg. š. riebaus pieno

Tešlai:

  • 325 g stiprių baltų miltų, plius papildomai barstymui
  • 55 g cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 1 valg. š. saldinto kondensuoto pieno
  • 1 arb. š. druskos
  • 120 ml pieno (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinis (kambario temperatūros, lengvai išplaktas)
  • 55 g sviesto (kambario temperatūros)
  • šiek tiek aliejaus (formai patepti)
  • šiek tiek tirpinto sviesto (paviršiaus aptepimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti įmaišui sudėti miltus, pieną ir 4 valg. š. vandens į mažą puodą ir, kaitinat ant vidutinės kaitros, nuolat maišyti 4–5 min, kol masė sutirštės iki bulvių košės konsistencijos. Perkelti ją į dubenį, uždengti ir palikti kol atvės iki kambario temperatūros.
2. Tešlai pagaminti dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, mieles, kondensuotą pieną ir druską. Įpilti pieną, atvėsusį įmaišą ir plaktą kiaušinį. Naudojant kombainą su tešlos kabliu, minkyti lėtu režimu 5 min. Tada sudėti sviestą ir minkyti dar 5 minutes. Galiausiai padidinti greitį iki vidutinio ir minkyti dar 5 min.
3. Tešlą perkelti į šiek tiek aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir palikti 1 val arba kol padvigubės.
4. 900 g dydžio kepimo formą (pailgą) patepti aliejumi. Išversti tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus ir padalyti į keturias lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į stačiakampį, sulankstyti išilgai abi puses į vidų, tada susukti nuo trumpesniojo krašto ir dėti į formą siūle žemyn. Pakartoti su likusiomis tešlos dalimis. Uždengti ir palikti kilti 45 min.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Kai tešla pakils, viršų patepti tirpintu sviestu ir kepti 35–40 min, kol paviršius taps auksinės rudos spalvos. Atsargiai išimti duoną iš formos ir patapšnoti apačią – ji turėtų skambėti tuščiai.
6. Išimti iš orkaitės, palikti 5 min, tada išimti iš formos. Leisti pilnai atvėsti ant grotelių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Hokaido duonaItin minkšta duonaItin minkšta duonsaJaponiška duonanaminė duonanamuose kepta duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinių salotos su lašiša ir agurkėliais
Receptai

Kiaušinių salotos su lašiša ir agurkėliais

2025-03-21
Grikių dribsniai su sūriu
Košės

Grikių dribsniai su sūriu

2024-01-26
Apkepas su moliūgu
Apkepai

Apkepas su moliūgu

2024-01-18
Trisluoksnis šokoladinis desertas
Desertai

Trisluoksnis šokoladinis desertas

2024-01-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?