Šis šokoladinis tortas su žemės riešutų sviesto kremu yra nuostabus desertas, kuris sužavės kiekvieną. Jis puikiai tinka šventėms ar bet kuriai progai, kai norite pasimėgauti kažkuo ypatingu.
Šokoladinis tortas – receptas
Jis puikiai tinka šventėms ar bet kuriai progai, kai norite pasimėgauti kažkuo ypatingu.

Ingredientai:
Šokoladiniam biskvitui:
- 1½ puodelio vandens
- Puodelis baltojo cukraus
- 1 puodelis tamsaus rudojo cukraus
- ¼ puodelio nesaldinto kakavos miltelių
- 4 uncijos (apie 115 g) 60% kakavos šokolado, smulkiai supjaustyto
- 6 šaukštai nesūdyto sviesto
- ⅔ puodelio grietinės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Du dideli kiaušiniai, lengvai suplakti
- 2 puodeliai universalių miltų
- Keli šaukštai kepimo miltelių
- 2 šaukštai kepimo sodos
- 1 šaukštelis košerinio druskos
Žemės riešutų sviesto kremui:
- 1 puodelis nesaldinto žemės riešutų sviesto
- Puodelis nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
- 1 puodelis miltų
- Puodelis baltojo cukraus
- 1 puodelis rudojo cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 šaukštelis košerinio druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Paruoškite biskvitą:
- Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (175°C).
- Paruoškite dvi 9 colių (23 cm) apvalias kepimo formas, ištepdami jas sviestu ir pabarstydami miltais.
- Dideliame puode sumaišykite 1½ puodelio vandens ir abu cukrus. Virkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
- Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite kakavos miltelius.
- Įdėkite smulkintą šokoladą ir sviestą, leiskite stovėti 2 minutes, tada maišykite, kol šokoladas ištirps ir mišinys taps vientisas.
- Įmaišykite grietinę ir vanilę.
- Po truputį įmaišykite suplaktus kiaušinius.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
- Po truputį įmaišykite sausąsias sudedamąsias dalis į šokoladinį mišinį, maišydami, kol viskas gerai susijungs.
- Padalinkite tešlą į paruoštas kepimo formas.
- Kepkite biskvitą:
- Kepkite 25–30 minučių, kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas išlįs švarus arba su keliais drėgnais trupiniais.
- Leiskite biskvitams atvėsti formose 5 minutes, tada išimkite iš formų ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
- Paruoškite žemės riešutų sviesto kremą:
- Dideliame dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą ir kambario temperatūros sviestą, kol mišinys taps vientisas.
- Po truputį įmaišykite miltus, baltojo ir rudojo cukraus mišinius, vanilę ir druską.
- Maišykite, kol kremas taps lengvas ir purus.
- Surenkite tortą:
- Ant serviravimo lėkštės padėkite vieną atvėsusį biskvitą, plokščia puse žemyn.
- Viršuje tolygiai paskirstykite 2 puodelius žemės riešutų sviesto kremo.
- Ant viršaus padėkite antrą biskvitą, plokščia puse į viršų.
- Plonu sluoksniu aptepkite visą tortą likusiu kremu, kad uždengtumėte trupinius (vadinamas „crumb coat“).
- Leiskite tortui atvėsti šaldytuve apie 20 minučių, kad kremas sustingtų.
- Po to paskirstykite likusį kremą ant viršaus ir šonų, tolygiai išlygindami paviršių.
- Jei norite, papuoškite tortą perpus perpjautais mini žemės riešutų sviesto puodeliais.
Šis tortas puikiai tinka šventėms ar bet kuriai progai, kai norite pasimėgauti kažkuo ypatingu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/