-5.5 C
Vilnius
Penktadienis, 14 vasario, 2025

Šokoladinis tortas su žemės riešutų sviesto kremu

Šis šokoladinis tortas su žemės riešutų sviesto kremu yra nuostabus desertas, kuris sužavės kiekvieną. Jis puikiai tinka šventėms ar bet kuriai progai, kai norite pasimėgauti kažkuo ypatingu.

Šokoladinis tortas – receptas

Jis puikiai tinka šventėms ar bet kuriai progai, kai norite pasimėgauti kažkuo ypatingu.

Šokoladinis tortas šventėms

Ingredientai:

Šokoladiniam biskvitui:

  • 1½ puodelio vandens
  • Puodelis baltojo cukraus
  • 1 puodelis tamsaus rudojo cukraus
  • ¼ puodelio nesaldinto kakavos miltelių
  • 4 uncijos (apie 115 g) 60% kakavos šokolado, smulkiai supjaustyto
  • 6 šaukštai nesūdyto sviesto
  • ⅔ puodelio grietinės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Du dideli kiaušiniai, lengvai suplakti
  • 2 puodeliai universalių miltų
  • Keli šaukštai kepimo miltelių
  • 2 šaukštai kepimo sodos
  • 1 šaukštelis košerinio druskos

Žemės riešutų sviesto kremui:

  • 1 puodelis nesaldinto žemės riešutų sviesto
  • Puodelis nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
  • 1 puodelis miltų
  • Puodelis baltojo cukraus
  • 1 puodelis rudojo cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1 šaukštelis košerinio druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite biskvitą:
    • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (175°C).
    • Paruoškite dvi 9 colių (23 cm) apvalias kepimo formas, ištepdami jas sviestu ir pabarstydami miltais.
    • Dideliame puode sumaišykite 1½ puodelio vandens ir abu cukrus. Virkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps.
    • Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite kakavos miltelius.
    • Įdėkite smulkintą šokoladą ir sviestą, leiskite stovėti 2 minutes, tada maišykite, kol šokoladas ištirps ir mišinys taps vientisas.
    • Įmaišykite grietinę ir vanilę.
    • Po truputį įmaišykite suplaktus kiaušinius.
    • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską.
    • Po truputį įmaišykite sausąsias sudedamąsias dalis į šokoladinį mišinį, maišydami, kol viskas gerai susijungs.
    • Padalinkite tešlą į paruoštas kepimo formas.
  2. Kepkite biskvitą:
    • Kepkite 25–30 minučių, kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas išlįs švarus arba su keliais drėgnais trupiniais.
    • Leiskite biskvitams atvėsti formose 5 minutes, tada išimkite iš formų ir visiškai atvėsinkite ant grotelių.
  3. Paruoškite žemės riešutų sviesto kremą:
    • Dideliame dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą ir kambario temperatūros sviestą, kol mišinys taps vientisas.
    • Po truputį įmaišykite miltus, baltojo ir rudojo cukraus mišinius, vanilę ir druską.
    • Maišykite, kol kremas taps lengvas ir purus.
  4. Surenkite tortą:
    • Ant serviravimo lėkštės padėkite vieną atvėsusį biskvitą, plokščia puse žemyn.
    • Viršuje tolygiai paskirstykite 2 puodelius žemės riešutų sviesto kremo.
    • Ant viršaus padėkite antrą biskvitą, plokščia puse į viršų.
    • Plonu sluoksniu aptepkite visą tortą likusiu kremu, kad uždengtumėte trupinius (vadinamas „crumb coat“).
    • Leiskite tortui atvėsti šaldytuve apie 20 minučių, kad kremas sustingtų.
    • Po to paskirstykite likusį kremą ant viršaus ir šonų, tolygiai išlygindami paviršių.
    • Jei norite, papuoškite tortą perpus perpjautais mini žemės riešutų sviesto puodeliais.

Šis tortas puikiai tinka šventėms ar bet kuriai progai, kai norite pasimėgauti kažkuo ypatingu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://pauladeenmagazine.com/

Kamile
Kamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: