Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Soti maltos mėsos sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Soti maltos mėsos sriuba
Soti maltos mėsos sriuba

Soti maltos mėsos sriuba – puikus pasirinkimas šaltoms dienoms, kai norisi šilto ir maistingo patiekalo. Sriuba sodri, pilna skonio ir labai aromatinga.

Soti maltos mėsos sriuba: receptas

Šį patiekalą galima ruošti tiek kaip tirštą sriubą, tiek kaip troškinį – viskas priklauso nuo to, kiek sultinio naudosite. Patiekiamas su traškia duona, šis patiekalas taps tikru namų jaukumo simboliu.

Ingredientai:

  • 1,2 kg maltos jautienos
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 salierų stiebai
  • 1 svogūnas (didelis)
  • 700 ml jautienos sultinio
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų (410 g)
  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 2 arb. š. džiovintų petražolių
  • ½ arb. š. malto raudonėlio
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų
  • 5 bulvės
  • 4 morkos
  • 1 žalia paprika
  • 1 raudona paprika
  • 1 geltona paprika
  • Traški duona patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dideliame puode ant vidutinės kaitros pakepinti maltą jautieną kartu su traiškytu česnaku, smulkiai pjaustytais salierais ir svogūnais, kol mėsa gražiai apskrus.
2. Šiek tiek nusemti išsiskyrusius riebalus.
3. Tuomet į puodą supilti jautienos sultinį, sudėti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, kapotas petražoles, raudonėlį, druską, juoduosius pipirus, kajeno pipirus.
4. Gabaliukais supjaustyti bulves, morkas ir paprikas. Daržoves sudėti į puodą.
5. Viską išmaišyti, užvirti, tada sumažinti kaitrą, uždengti dangčiu ir troškinti apie 15–20 min, kol bulvės suminkštės, bet dar išlaikys formą.
6. Sriuba turėtų būti tiršta, tačiau jei norisi skystesnės, galima įpilti dar 250–500 ml sultinio ar karšto vandens ir gerai išmaišyti. Paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti druska, juodaisiais arba kajeno pipirais.
7. Patiekti su traškia duona.

Recepto šaltinis: https://foodnetwork.co.uk/


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Soti mėsainio sriubaSoti sriubasriubaSriuba su malta mėsatiršta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Bulvės su obuoliais
Receptai

Bulvės su obuoliais

2024-01-26
Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai
Receptai

Virtuvės svečiai – eteriniai aliejai ir hidrolatai

2024-01-14

Bulvių ir jogurto salotos su raudonaisiais svogūnais

2024-01-30
Kūčiukai - Kūčių sutikimui su šeima
Desertai

Kūčiukai: saldus Kalėdų laukimo simbolis

2024-12-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?