Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Ryžių mišrainė Kūčioms – nepakeičiama klasika

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ryžių mišrainė
Ryžių mišrainė

Ryžių mišrainė – vienas populiariausių patiekalų, tinkantis tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniniams pietums. Šias salotas vertina už subtilų skonį, paprastą paruošimą ir nebrangius ingredientus.

Ryžių mišrainė – močiutės receptas

Krabų lazdelės, virti kiaušiniai, kukurūzai ir ryžiai suteikia salotoms tekstūros ir skonio harmonijos, o majonezas padaro jas kremines ir sultingas.

Paruošti šias salotas labai paprasta, net jei neturite daug laiko. Išbandykite šį receptą ir pradžiuginkite save bei artimuosius!

Ryžių mišrainė Kūčioms

Ingredientai:

  • krabų lazdelės – 250 g;
  • ryžiai – 100 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • konservuoti kukurūzai – 1 skardinė;
  • majonezas – 100 g (galima maišyti su trupučiu grietinės);
  • krapai arba petražolės – pagal skonį;
  • druska – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

Ryžių virimas. Ryžius kelis kartus perplauname šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Į puodą supilame 200–250 ml vandens, užverdame, įdedame nuplautus ryžius ir truputį druskos.

Verdame ant silpnos ugnies 20–25 minutes, kartkartėmis pamaišydami. Išvirusius ryžius nukošiame ir leidžiame jiems atvėsti.

Kiaušinių virimas. Kiaušinius verdame 8–10 minučių nuo užvirimo, tada atvėsiname šaltame vandenyje ir nulupame. Supjaustome mažais kubeliais arba šiek tiek sutriname šakute.

Krabų lazdelių paruošimas. Krabų lazdeles supjaustome nedideliais, bet ne per smulkiais gabalėliais, kad išlaikytų skonį.

Kukurūzų ir žalumynų paruošimas. Iš konservuotų kukurūzų nusunkiame skystį. Krapus ar petražoles nuplauname, nusausiname ir smulkiai supjaustome.

Salotų sumaišymas. Dideliame dubenyje sumaišome atvėsusius ryžius, kiaušinius, krabų lazdeles, kukurūzus ir žalumynus. Dedame majonezą, gerai išmaišome. Jei reikia, pagardiname druska.

Šią gardžią ryžių mišrainę galite patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip garnyrą prie įvairių užkandžių. Ji puikiai dera su šviežia balta duona, skrebučiais ar lavašu.

Taip pat galite įdėti šią mišrainę į tortilijos lakštą ir paruošti gardžius suktinukus. Jei ieškote lengvesnio derinio, mišrainę galite patiekti kartu su šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, agurkais, pomidorais ar traškiomis salotomis.

Tai universali ryžių mišrainė, kuri papuoš bet kurį stalą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://ua-recept.com

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kūsių patiekalaimišrainėreceptasRyžių mišrainė

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ką valgyti pusryčiams
Naudinga

Šių produktų negalima valgyti pusryčiams: nedaryk šių mitybos klaidų

2025-01-02
Lazanija su rikotos sūriu
Makaronų patiekalai

Lazanija su rikotos sūriu

2024-01-19
Žemaitiškas jautienos troškinys
Receptai

Žemaitiškas jautienos troškinys

2024-01-02
Amerikietiški blynai su šonine
Blynai

Amerikietiški blyneliai su šonine – kaip filmuose

2025-02-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?