Mėsos kukuliai yra vienas iš tų patiekalų, kuris sukelia šilčiausius vaikystės prisiminimus. Kvapnūs ir sotūs, mėsos kukuliai su kreminiu padažu puikiai tinka šeimos pietums ar vakarienei. Šis patiekalas yra ne tik paprastai paruošiamas, bet ir nuolat išlieka mėgstamas. Dalinamės receptu, kuris sužibės jūsų virtuvėje.
Mėsos kukuliai su kreminiu padažu: receptas
Ingredientai:
- 500 g maltos mėsos;
- 1 svogūnas;
- 2 kiaušiniai;
- 1 česnako skiltelė;
- 3 šaukštai džiūvėsėlių;
- 250 ml vandens arba sultinio;
- 1 a. š. mairūno;
- ½ a. š. čiobrelių;
- Kvapniųjų pipirų – pagal skonį;
- Lauro lapas – pagal skonį;
- 100 g 30 % grietinėlės;
- 2 a. š. kvietinių miltų ir truputis vandens;
- Druskos – pagal skonį;
- Pipirų – pagal skonį;
- Šiek tiek aliejaus kepimui.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas:- Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, pakepintą svogūną, džiūvėsėlius, mairūną, čiobrelius, druską ir pipirus.
- Į tą pačią masę įmuškite du kiaušinius ir sudėkite smulkiai kapotą česnaką. Gerai išminkykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Formuokite iš mėsos masės kukulius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Kai kukuliai apskrus, užpilkite juos vandeniu arba sultiniu. Įdėkite kvapniųjų pipirų ir lauro lapą. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
- Po troškinimo įpilkite grietinėlę. Jei reikia, pagardinkite dar druska ir pipirais.
- Mažame dubenėlyje ištirpinkite miltus su trupučiu vandens iki tirštos grietinės konsistencijos. Supilkite šį mišinį į keptuvę su kukuliais ir greitai išmaišykite, kad padažas sutirštėtų.
Šis receptas – tai ne tik galimybė pasimėgauti skaniais naminiais kukuliais, bet ir grįžti prie paprastų, tačiau ypatingų skonių. Patiekite su bulvių koše, makaronais arba ryžiais, kad sukurtumėte puikią vakarienę. Nepamirškite mėgautis šiuo patiekalu su savo artimaisiais – tai skonis, kuris vienija. Pasimėgaukite šiluma ir skoniu, kurį šis paprastas, bet nepakartojamas receptas atneša į jūsų virtuvę!
Šaltinis: https://24tv.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.