Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Apkepai

Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa

Ar ieškote paprasto, bet tuo pačiu skanaus recepto pietums ar vakarienei? Šis cukinijų apkepas su malta mėsa tikrai taps jūsų mėgstamu patiekalu. Ji ne tik greitai paruošiama, bet ir puikiai dera su įvairiais garnyrais ar šviežiomis salotomis. Užkepėlė idealiai tiks šeimos vakarienei ar savaitgalio pietums, nes jos aromatas sukvies visus prie stalo!

Cukinijų apkepas: receptas

Jums reikės:

  • Cukinija – 1 vnt.
  • Malta mėsa – 300 g
  • Vidutinio dydžio pomidorai – 3–4 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Vištų kiaušiniai – 2 vnt.
  • Grietinė – 100 g
  • Sūris – 100 g
  • Pomidorų pasta – 2 v. š.
  • Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Augalinis aliejus
Cukinijų apkepas receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite pasirinktą maltą mėsą (galite naudoti kiaulieną, jautieną ar vištieną). Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  2. Supjaustykite svogūną ir suberkite į keptuvę su mėsa. Toliau kepkite, kol svogūnai taps minkšti.
  3. Įdėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite, kol malta mėsa bus visiškai paruošta. Palikite atvėsti.
  4. Nulupkite cukiniją, išimkite sėklas (jaunos cukinijos gali būti naudojamos nelupant). Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Jei susikaupė daug sulčių, nuspauskite jas ir pusę tarkuotos cukinijos dėkite į aliejumi pateptą kepimo formą.
  5. Ant cukinijos sluoksnio tolygiai paskirstykite paruoštą maltą mėsą. Tuomet uždenkite likusia tarkuota cukinija ir šiek tiek ją pasūdykite.
  6. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant cukinijų sluoksnio.
  7. Kiaušinius išplakite su grietine ir pagardinkite druska. Gautą mišinį užpilkite ant užkepėlės.
  8. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir apibarstykite juo visą užkepėlę.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite užkepėlę 25–30 minučių, kol paviršius taps gražiai apskrudęs.

Cukinijų apkepas – tai ne tik gardus, bet ir sveikas patiekalas, tinkantis visai šeimai. Ji yra sotus ir tuo pačiu lengvas patiekalas, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Derinkite ją su mėgstamomis salotomis ar tiesiog valgykite vieną – skonis bus nepakartojamas. Nustebinkite savo artimuosius šiuo kvapniu ir gardžiu patiekalu!

Šaltinis: https://ukr.media/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:CukinijaCukinijų apkepasMalta mėsa

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sultinga vištiena orkaitėje
Mėsos patiekalai

Sultinga vištiena orkaitėje – paprasta paruošti

2025-04-30
Vištienos troškinys su paprika
Mėsos patiekalai

Vištienos troškinys su paprika ir grietine: tradicinio vengrų patiekalo receptas

2025-01-06
Naminis kebabas
Receptai

Naminis kebabas

2024-01-05
Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Mėsos patiekalai

Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius

2025-01-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?