Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Šventinė silkė su karamelizuotais svogūnais, džiovintais grybais ir riešutais

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-15
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Šventinė silkė su džiovintais grybais
Šventinė silkė su džiovintais grybais

Silkė yra tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris ypač populiarus per šventes, tokias kaip Kūčios ar Kalėdos. Tai yra patiekalas, kuris sujungia senas kulinarines tradicijas ir naujus skonių derinius. Vienas tokių receptų – šventinė silkė su karamelizuotais svogūnais, džiovintais grybais ir graikiniais riešutais – stebina savo sodriu skoniu ir subtilia tekstūrų pusiausvyra. Tai ne tik puikus pasirinkimas pasninko metui, bet ir ypatingas patiekalas, kurį galima patiekti per šventines vakarienes.

Prieš pradedant ruosti silkę, svarbu įsitikinti, kad ji yra kokybiška ir tinkamai paruošta. Jei perkate silkę su oda ir kaulais, pirmiausia būtina kruopščiai išdoroti ir supjaustyti filė gabalėliais. Jei silkė per sūra, galima ją trumpam pamerkti į vandenį, kad skonis būtų subalansuotas. Taip pat svarbu, kad silkė būtų gerai atšaldyta – tai padės išryškinti jos skonį ir tekstūrą.

Šventinė silkė: receptas

Ingredientai

  • 40 g džiovintų baravykų ar kitų džiovintų grybų;
  • 60 g graikinių riešutų;
  • 1 didelio svogūno;
  • Aliejaus kepimui;
  • Druskos;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio rudojo cukraus;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • 2 vienetų silkės file
Šventinė silkė: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:

  1. Grybus nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 valandoms brinkti.
  2. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite nedideliais gabalėliais supjaustytus graikinius riešutus. Prižiūrėkite, kad nesudegtų, ir atidėkite į šalį.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite apie pusės centimetro storio griežinėliais.
  4. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir suberkite svogūnus. Uždenkite keptuvę ir palikite 5 minutėms, nemaišant ir neatidarinėjant dangčio.
  5. Tuo metu išmirkytus grybus sudėkite į nedidelį prikaistuvį, užpilkite vandeniu, kuriame jie mirko, ir virkite ant mažos ugnies 15–20 minučių.
  6. Po 5 minučių keptuvę nudenkite, sumažinkite ugnį, įmaišykite druską ir cukrų. Keptuvės nedenkite ir, vis pamaišant, kepkite svogūnus apie 15 minučių, kol jie taps saldūs ir karamelizuoti.
  7. Nuo grybų nusunkite vandenį ir supjaustykite juos smulkiomis juostelėmis. Sudėkite juos į karamelizuotus svogūnus, supilkite 2 valgomuosius šaukštus grybų nuoviro ir pakaitinkite 5 minutes. Suberkite paskrudintus riešutus ir pakaitinkite dar 2 minutes.
  8. Vieno centimetro pločio gabalėliais supjaustykite silkės filė ir sudėkite į lėkštę. Silkės gabalėlius uždenkite atvėsusiu grybų, svogūnų ir riešutų mišiniu. Palikite silkę ne trumpiau kaip 1 valandą pastovėti, kad visi skoniai susimaišytų.

Patarimai silkės gamybai

  • Rinkitės kokybišką silkę – tai pagrindinis gero skonio garantas.
  • Norėdami įdomesnio skonio, galite naudoti rūkytą silkę arba papildyti patiekalą džovintomis slyvomis.
  • Karamelizuotus svogūnus galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki kelių dienų.
  • Jei norite ryškesnio skonio, įberkite žiupsnelį šviežių žolelių, tokių kaip krapai ar petražolės.

Šventinė silkė su karamelizuotais svogūnais, džiovintais baravykais ir graikiniais riešutais yra ne tik gardus, bet ir ypatingai aromatingas patiekalas. Jo sudėtinės dalys tarpusavyje dera taip harmoningai, kad sukuria nepamirštamą skonio potyrį. Paruoškite šį patiekalą savo šventiniam stalui ir džiuginkite artimuosius unikaliu kulinariniu deriniu. Tegul silkė tampa tikru švenčių akcentu!

Viršelio nuotrauka ir šaltinis: https://mukatanas.blogspot.com

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:grybaikalėdiniai patiekalaiSilkė

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ryto gėrimas vietoje kavos energijai ir gerai savijautai.
Gėrimai

Specialistai pasidalijo, su kokiu gėrimu turėtumėte pradėti ryta. Ir tai ne kava!

2024-11-26
Suktinukai su kumpiu
Receptai

Suktinukai su kumpiu, sūriu ir špinatais

2024-01-27
Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
Naudinga

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti

2025-01-18
Bulvės prancūziškai
Receptai

Bulvės prancūziškai

2024-01-10

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?