Ingredientai:
didelei ( 28 cm skersmens ) tortinei jums reikės :
Miltai – 250 g
Kepimo milteliai – 1/2 arb. š.
Cukrus – 300 g
Vanilinis cukrus – 2 pakeliai
Druska – 1 žiupsnelis
Kiaušiniai – 4
Sviestas – 150 g
Varškė – 750 g (liesa)
Citrinos sultys – 3 valg. š.
Krakmolas – 50 g krakmolo
Grietinėlė – 250 ml g
Kaip gaminti?
Ant lentos suberti 150 g miltų, kepimo miltelius. Į viduryje padarytą duobutę suberti 75 g cukraus, pakelį vanilinio cukraus, druską ir įmušti kiaušinį. Viską sumaišyti su dalimi miltų, o sudėjus 75 g gabaliukais pjaustyto sviesto su likusiais miltais greitai užminkyti tešlą.
Leisti tešlai ‘pailsėti’. Iš 2/3 tešlos iškloti tortinės dugną. Iš likusios tešlos iškočioti dešrelę ir ją prilipdyti prie tortinės sienelių. Suploti, kad išeitų 3 cm aukščio sienelė. Dugną subadyti šakute ir kepti iki 200-225C orkaitėje maždaug 10 minučių.
Varškę išmaišyti su 150 g cukraus, citrinos sultimis, krakmolo ir 3 kiaušinių tryniais. Sukrėsti išplaktus iki putų baltymus, plaktą grietinėlę ir atsargiai išmaišyti. Masę sukrėsti ant pyrago pagrindo ir išlyginti paviršių.
Iš likusių 100 g miltų, 75 g cukraus, antrojo pakelio vanilinio cukraus, 75 g sviesto greitai užminkyti tešlą ir sutrupinti ant varškės. Pyragą pašauti į 175C orkaitę ir kepti 70-80 minučių. Palikti ataušti išjungtoje atidarytomis durelėmis orkaitėje.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!