Tiršta daržovių sriuba su vištiena – tai šildantis, maistingas ir sotus patiekalas, kuriame dera minkšta vištiena ir gausus daržovių derinys. Kreminės tekstūros sriuba praturtinta aromatiniais prieskoniais, suteikiančiais jai jaukų ir naminiams patiekalams būdingą skonį. Puikiai tinka vėsioms dienoms ar lengviems, bet sotiems pietums.
Tiršta daržovių sriuba su vištiena: receptas
Ingredientai:
- 3 vnt. vištų šlaunelių mėsos
- 1 svogūnas
- 1-2 česnakų skiltelės
- 2 morkos
- 1 saliero stiebas
- 3-4 bulvės
- po ¼ arb. š. džiovintų žolelių (bazilikų, petražolių, čiobrelių)
- pagal skonį druskos
- pagal skonį pipirų
- 1 l vištienos sultinio
- 2 valg. š. grietinės
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
Gamybos eiga:
1. Svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti į puodą su įkaitintu aliejumi. Maišant apkepti kelias minutes.

2. Į puodą sudėti traiškytas česnako skilteles. Išmaišyti ir dar apkepti, kol česnakai paskleis aromatą.

3. Morkas supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą.

4. Salierus smulkiai supjaustyti ir sudėti į puodą.

5. Bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į puodą. Viską išmaišyti ir apkepti 5 min.

6. Į puodą prie daržovių sudėti vištieną.

7. Ten pat supilti sultinį.

8. Suberti visus prieskonius. Viską gerai išmaišyti.

9. Sriubą virti ant vidutinės kaitros iki kol užvirs. Išmaišyti ir sumažinti kaitrą, sriubą virti apie 25 min.
10. Kai vištiena bus pilnai išvirusi, ją išimti iš puodo ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

11. Tuomet rankinio trintuvo pagalba sutrinti šiek tiek sriubos. Ne visą, turi likti šiek tiek daržovių gabaliukų.

12. Sudėti smulkintą vištieną.

13. Įdėti grietinės.

14. Viską išmaišyti ir dar kartą užvirinti.

15. Patiekiant galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis.