Tobuli cukinijų kepsneliai su pievagrybių padažu – puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanaus, bet lengvai paruošiamo patiekalo. Paplotėliai yra minkšti ir skanūs viduje, tačiau traškūs ir aromatingi išorėje.
Tobuli cukinijų kepsneliai su pievagrybių padažu: receptas
Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip lengvas pietų ar vakarienės variantas, tiek kaip vegetariškas užkandis. Jis yra ne tik skanus, bet ir maistingas.
Ingredientai:
- 300 g cukinijos
- 1 arb. š. Viduržemio jūros prieskonių mišinio
- 50 g kukurūzų miltų
- 40 g ožkų pieno sūrio
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Pievagrybiams: - 400 g pievagrybių
- 1 Provanso prieskoninių žolelių kubelio
- 100 g graikiško jogurto (10%)
- 30 ml vandens
- Aliejaus kepti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Cukiniją sutarkuoti burokine tarka ir nuspausti skystį.
2. Dubenyje sumaišyti tarkuotą cukiniją, prieskonius, druską, pipirus, miltus ir trupintą sūrį.
3. Maišyti kol masė taps lipni ir galima bus formuoti apvalius paplotėlius.
4. Kepti ant silpnos ugnies su šiek tiek aliejaus po ~5 min iš abiejų pusių.
5. Pievagrybius išvalyti, apvirti vandenyje (~30 min) ir atidėti, kad atvėstų.
6. Atvėsusius supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su šiek tiek aliejaus.
7. Kitoje keptuvėje ištirpinti prieskonių kubelį su vandeniu, tuomet supilti jogurtą ir nuolat maišant užkaitinti, kol pradės burbuliuoti.
8. Padažą užpilti ant kepamų pievagrybių ir patroškinti kelias minutes.
9. Iškepusius cukinijų paplotėlius patiekti su troškintais pievagrybiais jogurtiniame padaže.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.