Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis – tai puikus patiekalas, kuris sušildys ir pamaitins visą šeimą. Sriuba yra turtinga ir pilna skonio.
Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis: receptas
Greitai paruošiama ir labai skanu, tai puikus pasirinkimas šaltoms dienoms ar šeimos susibūrimams.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 dešrelės (šviežios, oda nuimta)
- 1 svogūnas
- ½ pankolio gumbelio
- 4 česnako skiltelės
- 2 valg. š. pomidorų tyrės
- 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
- 150 ml baltojo vyno
- 400 g konservuotų pomidorų
- 1 l vištienos sultinio
- 300g šviežių tortelini
- 150g špinatų
- 100 ml grietinėlės
- Tarkuotas Parmezan sūris, patiekimui
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje su dangčiu, ant vidutinės kaitros. Iš dešrelių mėsos suformuoti mažus mėsos kukulius ir sudėti juos tiesiai į keptuvę.
2. Kepti 5-6 min, kartais pamaišant, kol kukuliai bus apskrudę iš visų pusių. Išimti dešreles ir atidėti į šalį.
3. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintą pankolį ir žiupsnį druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti ir kepti, kartais pamaišant, 5-6 min arba kol šiek tiek suminkštės.
4. Įdėti smulkintą česnaką, pomidorų tyrę ir raudonėlį, ir kepkite kol pasijaus aromatas. Supilti baltąjį vyną ir išmaišyti Kepti dar 2-3 min.
5. Sudėti smulkintus pomidorus, supilti vištienos sultinį ir jau iškeptus dešrelių kukulius. Paragautu ir, jei reikia, papildomai pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir užvirinti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti 30 min.
6. Praėjus laikui padidintu kaitrą ir leisti sriubai lengvai užvirti. Sudėkite tortelini, špinatus ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir virkite 1-2 min arba kol tortelini bus išvirę.
7. Pagal poreikį pagardinti druska ir pipirais, ir patiekti į dubenėlius su tarkuotu Parmezano sūriu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.