Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis
Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis

Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis – tai puikus patiekalas, kuris sušildys ir pamaitins visą šeimą. Sriuba yra turtinga ir pilna skonio.

Tortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis: receptas

Greitai paruošiama ir labai skanu, tai puikus pasirinkimas šaltoms dienoms ar šeimos susibūrimams.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 dešrelės (šviežios, oda nuimta)
  • 1 svogūnas
  • ½ pankolio gumbelio
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 1 arb. š. džiovinto raudonėlio
  • 150 ml baltojo vyno
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 1 l vištienos sultinio
  • 300g šviežių tortelini
  • 150g špinatų
  • 100 ml grietinėlės
  • Tarkuotas Parmezan sūris, patiekimui
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje su dangčiu, ant vidutinės kaitros. Iš dešrelių mėsos suformuoti mažus mėsos kukulius ir sudėti juos tiesiai į keptuvę.
2. Kepti 5-6 min, kartais pamaišant, kol kukuliai bus apskrudę iš visų pusių. Išimti dešreles ir atidėti į šalį.
3. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintą pankolį ir žiupsnį druskos bei pipirų. Gerai išmaišyti ir kepti, kartais pamaišant, 5-6 min arba kol šiek tiek suminkštės.
4. Įdėti smulkintą česnaką, pomidorų tyrę ir raudonėlį, ir kepkite kol pasijaus aromatas. Supilti baltąjį vyną ir išmaišyti Kepti dar 2-3 min.
5. Sudėti smulkintus pomidorus, supilti vištienos sultinį ir jau iškeptus dešrelių kukulius. Paragautu ir, jei reikia, papildomai pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir užvirinti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti 30 min.
6. Praėjus laikui padidintu kaitrą ir leisti sriubai lengvai užvirti. Sudėkite tortelini, špinatus ir supilti grietinėlę. Gerai išmaišyti ir virkite 1-2 min arba kol tortelini bus išvirę.
7. Pagal poreikį pagardinti druska ir pipirais, ir patiekti į dubenėlius su tarkuotu Parmezano sūriu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:sriubaSriuba su šviežiomis dešrelėmisSriuba su torteliniTortelini sriubaTortelini sriuba su šviežiomis dešrelėmis

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Arbata su pienu
Gėrimai

Arbata su pienu

2024-01-13
Kepti grikiai su daržovėmis ir virtais kiaušiniais
Receptai

Kepti grikiai su daržovėmis ir be lukšto virtu kiaušiniu tobuliems pusryčiams

2025-02-12
Veganiški sausainiai „Paprastieji“
Receptai

Veganiški sausainiai „Paprastieji“

2024-01-10
Graikiškas špinatų pyragas
Receptai

Graikiškas špinatų pyragas

2024-01-09

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?