Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais – tai lengvos, tačiau išraiškingos salotos, kurias paruošti itin lengva. Salotos gaivios, pilnos skonio ir skirtingų tekstūrų.
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais: receptas
Tai puikus garnyras prie grilio patiekalų arba lengva užkandėlė šiltai dienai.
Ingredientai:
- 1 agurkas (ilgavaisis)
- 10 g mėtų lapelių
- 10 g krapų
- 10 g petražolių lapelių
- 1 citrina
- žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
- 2 valg. š. skrudintų sezamų sėklų
- 100 g fetos sūrio
- 1 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lengvai suvynioti agurką į švarų virtuvinį rankšluostį, padėti ant pjaustymo lentelės ir, naudojant kočėlą, stipriai paspaudžiant sudaužyri per visą ilgį, kad suskiltų žievė ir minkštimas.
2. Sutraiškytą agurką išversti ant lentelės, stambiai supjaustyti į kąsnio dydžio gabalėlius ir gausiai pabarstyti druska. Sudėti į sietelį ir palikti nuvarvėti 30 min.
3. Kai nuvarvės, agurką sudėti į dubenį, skystį nupilti. Įdėkite smulkintas žoleles – mėtas, krapus, petražoles. Sudėti nutarkuotą citrinos žievelę ir įspausti sulčių, berti aitriųjų paprikų dribsnių, sezamų sėklų, sudėti trupintą fetos sūrį bei įpilti aliejaus. Gerai išmaišyti, paragauti ar netrūksta prieskonių ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.