Traški vištiena kepta orkaitėje – toks vištienos patiekalas tikrai sužavės tiek šeimą, tiek svečius, o jo gaminimas nereikalauja daug laiko ar sudėtingų ingredientų. Kepant orkaitėje galima iškart paruošti maisto dideliam būriui valgytojų.
Traški vištiena kepta orkaitėje: receptas
Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikesnis nei tradiciniai kepti vištienos gabaliukai, nes juos kepame orkaitėje, o ne aliejuje. Orkaitėje kepimas užtikrina, kad mėsa išliktų sultinga ir minkšta, o dribsnių pluta suteikia švelnų traškumą.
Ingredientai:
- 500 g viščiukų broilerių filė
- 230 g graikiško jogurto
- 180 g kukurūzų dribsnių
- 100 g kama miltų (arba paprastų kvietinių)
- 2 kiaušiniai
- 1 valg. š. druskos
- 1 valg. š. obuoliu acto
- 1 arb. š. maltų pipirų
- 1 arb. š. grūstų aitriųjų paprikų
- 1 arb. š. raudonėlių
- 1 arb. š. paukštienos prieskonių su vyšnių sultimis
- Šiek tiek druskos su prieskoninėmis žolelėmis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais ir sudėti į dubenį.
2. Vištieną užpilti šaltu vandeniu, įberti druskos ir obuolių acto.
3. Palaikyti mažiausiai 30 min.
4. Nupilti vandenį, tuomet sudėti jogurtą ir suberti likusius prieskonius.
5. Viską išmaišyti ir palikti kelioms valandoms pasimarinuoti.
6. Paruošti kepimo indą.
7. Išplakti kiaušinius dubenėlyje.
8. Kiekvieną vištienos gabaliuką apvolioti kama miltuose, tuomet į kiaušinio plakinį ir galiausiai į dribsnius.
9. Dėti į kepimo indą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
10. Patiekti su mėgstamomis salotomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.