Traškūs avižiniai sausainiai su imbieru – tai trapūs, sviestiniai imbieriniai sausainiai, pasižymintys malonia tekstūra ir subtiliu prieskonių skoniu. Avižiniai dribsniai ir manų kruopos suteikia jiems šiek tiek traškumo, o auksaspalvis sirupas – lengvą karamelinį poskonį.
Traškūs avižiniai sausainiai su imbieru: receptas
Sausainiai puikiai tinka prie arbatos ar kavos, o atvėsę tampa dar skanesni. Ideali alternatyva tiems, kurie mėgsta lengvai saldžius ir jaukius kepinius.
Ingredientai:
- 150 g sviesto
- 1 valg. š. auksaspalvio sirupo
- 175 g cukraus
- 75 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 50 g manų kruopų
- 100 g avižinių dribsnių (paprastų arba stambių)
- 2 arb. š. malto imbiero
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (160°C su ventiliatoriumi). Kepimo skardas ištiesti kepimo popieriumi.
2. Dideliame puode sumaišyti sviestą, auksaspalvį sirupą ir cukrų. Kaitinti ant silpnos kaitros, kol cukrus ištirps ir viskas gerai susimaišys.
3. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti miltus, manų kruopas, avižinius dribsnius ir imbierą. Gerai išmaišyti, tada išversti ant kepimo skardos, išlyginti ir palikti atvėsti 10 min.
4. Imti po arbatinį šaukštelį mišinio (jis bus gana trapus ir sviestinis), suformuoti 36 mažus rutuliukus.
5. Išdėlioti juos ant paruoštų kepimo skardų, paliekant tarpelius, ir šiek tiek spustelėti, kad šiek tiek suplokštėtų.
6. Kepti apie 15 minučių, kol sausainiai taps lengvai auksinės spalvos. Tuomet perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.