Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu – ši švelni ir aromatinga sriuba yra puikus šildantis patiekalas vėsesnėms dienoms.
Trinta žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu: receptas
Idealiai tinka tiek lengvai vakarienei, tiek šventiniam pietų stalui.
Ingredientai:
- 1 žiedinis kopūstas
- 2 česnako skiltelės (neluptos)
- 1½ arb. š. kmynų
- Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 600 ml daržovių sultinio (karšto)
- 400 g kokosų pieno
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Kepimo skardoje sumaišyti žiedinais pjaustytus žiedinius kopūstus su česnaku, pabarstyti kmynais ir, jei naudojami, aitriųjų paprikų dribsniais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje 25-30 min, kol daržovės taps auksinės spalvos.
3. Supilti sultinį ir kokosų pieną į didelį puodą ir užvirti ant nedidelės ugnies. Išspausti keptą česnaką iš odelės ir kartu su keptais kopūstais sudėti į puodą. Labai lengvai virkite dar 10 min.
4. Nukelti sriubą nuo kaitros ir sutrinti ją rankiniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.