Trupiniuotis su šaldytomis uogomis – subtiliai saldus, drėgnas ir aromatingas pyragas. Puikus būdas sunaudoti užsilikusias šaldytas uogas prieš įsibegėjant šviežių uogų sezonui.
Trupiniuotis su šaldytomis uogomis: receptas
Tai gardus naminis desertas su švelniu sviestiniu pagrindu, sultingomis uogomis ir traškiu trupinių sluoksniu.
Ingredientai:
- 300 g šaldytų uogų (įvairių)
- 200 g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 150 g cukraus
- 170 g sviesto
- 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 1 trynys (kambario temperatūros)
- 1 arb. š. vanilės
- Žiupsnis druskos
Trupiniams: - 120 g miltų
- 70 g rudojo cukraus
- 70 g sviesto (šalto)
- Žiupsnis druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Dubenyje sumaišyti miltus su kepimo milteliais.

3. Į kitą dubenį sudėti sviestą ir cukrų.

4. Išplakti rankiniu plakikliu iki kreminės konsistencijos.

5. Įpilti vanilės ir įmušti kiaušinius, po vieną, po kiekvieno gerai išplakant.

6. Galiausiai į dubenį dėti kiaušinio trynį ir jį gerai išplakti.

7. Į kiaušinių masę suberti miltų mišinį ir lengvais judesiais šaukštu sumaišyti, kol nebeliks sausų miltų.

8. Kepimo popieriumi ištiesti kepimo formą ir supilti visą paruoštą tešlą.

9. Ant tešlos išdėlioti šaldytas uogas (atšildyti nereikia).

10. Trupiniams paruošti į dubenį sudėti miltus, rudąjį cukrų ir druską. Sumaišyti.

11. Sviestą supjaustyti gabaliukais ir sudėti į miltus.

12. Pirštais trinti, kol gausis masė panaši į trupinius.

13. Paruoštus trupinius sudėti ant uogų sluoksnio.

14. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 50-60 min.
15. Patiekti su ledais ar plakta grietinėle.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė