Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Užgavėnės: nekaloringų blynų paslaptys

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2018-02-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Užgavėnės: nekaloringų blynų paslaptys

[-[0]-]

Pasak mitybos specialistų, blynų negali vadinti ypač kaloringu produktu (2-3 blynuose yra 220-240 kcal). Tačiau produktų (miltai, pienas, kiaušiniai, cukrus), iš kurių jie kepami, glikemijos indeksas yra aukštas.

Tai reiškia, kad suvalgius porą blynų, organizme staigiai padaugėja insulino, kraujyje sumažėja gliukozės kiekis ir dėl to labai greitai vėl apima aklio jausmas. Todėl vienu prisėdimu galima sukirsti visą bokštą blynų.

Jeigu per Užgavėnes mėgausitės blynais su įdaru (medumi, grietine, uogiene ar kondensuotu pienu), suvalgę 5-6 blynus nesunkiai viršysite rekomenduojamą dienos kalorijų normą. Be to, riebūs blynai neretai sukelia rėmenį. Štai todėl, pasak mitybos specialistų, „teisingus“ blynus reikia kepti iš „teisingų“ produktų.

Pirmiausia – miltai: juos rinkitės ne aukščiausios rūšies, o stambaus malimo, nes juose gausu pektinių ir ląstelienos, gerinančios virškinimą, ilgam suteikiančios sotumo jausmą. Stambaus malimo ruginiuose miltuose gausu vitaminų B, E, D, o kvietiniai blynams suteikia purumo ir minkštumo. Galima blynus kepti ir iš miežinių arba grikių miltų.

Pieną blynams taip pat rinkitės neriebų. Galima tešlą maišyti ir su vandeniu, tačiau tokie blynai nebus labai skanūs. Vietoje kiaušinio į blynų tešlą dėkite tik plaktus baltymus. Kepkite aliejuje. Beje, į blynų tešlą galima įpilti kelis šaukštus aliejaus, tuomet jo mažiau reikės naudoti kepant.

Kad mažiau suvalgytumėte blynų, juo kepkite su įdaru. Tik vėlgi pasirinkite jį tinkamą. Dietologų nuomone, įdarui labiausiai tinka neriebi varškė, žuvis arba ikrai. Šie produktai nekaloringi, ilgam suteikia sotumo jausmą.

Dietiniai blynai

Reikės:

  • 2 kiaušinių baltymo,
  • 400 g negazuoto mineralinio vandens,
  • 200 g grikių miltų,
  • 1 šaukštelio cukraus,
  • 2 šaukštų aliejaus,
  • žiupsnelio druskos ir sodos.

Užmaišykite tešlą ir palikite pastovėti pusvalandį. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:blynainekoloringas maistasUžgavenės

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Apdovanoti geriausi Lietuvos lenktynininkai
Aktualu

Apdovanoti geriausi Lietuvos lenktynininkai

2010-12-07
Krizė traukiasi? Gyventojai šventėms išleis daugiau nei pernai
Aktualu

Krizė traukiasi? Gyventojai šventėms išleis daugiau nei pernai

2010-12-06
Nauja interneto sensacija: jūsų akyse moteris netenka 40 kilogramų!
Įdomu

Nauja interneto sensacija: jūsų akyse moteris netenka 40 kilogramų!

2013-09-05
Nuo kovo Kaunas keičia labai senus autobusus į senus
Aktualu

Nuo kovo Kaunas keičia labai senus autobusus į senus

2011-02-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?