Now Reading
Užgavėnės: nekaloringų blynų paslaptys

Užgavėnės: nekaloringų blynų paslaptys

Užgavėnės: nekaloringų blynų paslaptys

Lsveikata.lt

Pasak mitybos specialistų, blynų negali vadinti ypač kaloringu produktu (2-3 blynuose yra 220-240 kcal). Tačiau produktų (miltai, pienas, kiaušiniai, cukrus), iš kurių jie kepami, glikemijos indeksas yra aukštas.

Tai reiškia, kad suvalgius porą blynų, organizme staigiai padaugėja insulino, kraujyje sumažėja gliukozės kiekis ir dėl to labai greitai vėl apima aklio jausmas. Todėl vienu prisėdimu galima sukirsti visą bokštą blynų.

Jeigu per Užgavėnes mėgausitės blynais su įdaru (medumi, grietine, uogiene ar kondensuotu pienu), suvalgę 5-6 blynus nesunkiai viršysite rekomenduojamą dienos kalorijų normą. Be to, riebūs blynai neretai sukelia rėmenį. Štai todėl, pasak mitybos specialistų, „teisingus“ blynus reikia kepti iš „teisingų“ produktų.

Pirmiausia – miltai: juos rinkitės ne aukščiausios rūšies, o stambaus malimo, nes juose gausu pektinių ir ląstelienos, gerinančios virškinimą, ilgam suteikiančios sotumo jausmą. Stambaus malimo ruginiuose miltuose gausu vitaminų B, E, D, o kvietiniai blynams suteikia purumo ir minkštumo. Galima blynus kepti ir iš miežinių arba grikių miltų.

Pieną blynams taip pat rinkitės neriebų. Galima tešlą maišyti ir su vandeniu, tačiau tokie blynai nebus labai skanūs. Vietoje kiaušinio į blynų tešlą dėkite tik plaktus baltymus. Kepkite aliejuje. Beje, į blynų tešlą galima įpilti kelis šaukštus aliejaus, tuomet jo mažiau reikės naudoti kepant.

Kad mažiau suvalgytumėte blynų, juo kepkite su įdaru. Tik vėlgi pasirinkite jį tinkamą. Dietologų nuomone, įdarui labiausiai tinka neriebi varškė, žuvis arba ikrai. Šie produktai nekaloringi, ilgam suteikia sotumo jausmą.

Dietiniai blynai

See Also
9 paprasti patarimai

Reikės:

  • 2 kiaušinių baltymo,
  • 400 g negazuoto mineralinio vandens,
  • 200 g grikių miltų,
  • 1 šaukštelio cukraus,
  • 2 šaukštų aliejaus,
  • žiupsnelio druskos ir sodos.

Užmaišykite tešlą ir palikite pastovėti pusvalandį. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje be aliejaus.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top