Vanilinė jogurto panakota su granatais – gaivus, lengvas ir elegantiškas desertas su subtiliai derančiais kreminiais ir vaisiniais sluoksniais.
Vanilinė jogurto panakota su granatais: receptas
Tobulas pasirinkimas ypatingoms progoms arba norint palepinti save kažkuo išskirtiniu.
Ingredientai:
- 7 g želatinos
- 100 ml riebios grietinėlės
- 100 ml riebaus pieno
- 100 g smulkaus cukraus
- 1 vanilės ankštis (tik sėklos)
- 300 g graikiško jogurto
Žele sluoksniui:
- 135 g avietinės želė
- 300 ml granatų sulčių
Puošimui:
- ½ granato (tik sėklos)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Panakotai želatiną suberti į dubenį su šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
2. Į nedidelį puodą supilti grietinėlę, pieną, cukrų ir vanilės sėklas. Kaitinti ant silpnos kaitros, retkarčiais pamaišant, kol cukrus visiškai ištirps. Mišinys neturi užvirti – tiesiog gerai sušilti.
3. Tuo metu į didelį indą sudėti graikišką jogurtą ir šiek tiek pamaišyti, kad jis taptų vientisas. Atidėti į šalį.
4. Kai grietinėlės mišinys bus paruoštas, nuimti nuo kaitros. Sudėti išbrinkusią želatiną į šiltą grietinėlės mišinį ir maišykite kol visiškai ištirps. Palikti atvėsti iki kūno temperatūros (apie 10-15 min).
5. Tuo tarpu paruošti stiklines. Reikės 6 gražių stiklinių, talpinančių apie 200 ml.
6. Kai mišinys atauš – supilti jį į dubenyje esantį jogurtą ir atsargiai viską išplakti, kol masė taps vientisa.
7. Atsargiai paskirstyti mišinį į paruoštas stiklines. Perkelti jas į šaldytuvą ir palikti 1-2 val, kol gerai sustings.
8. Želė sluoksniui avietinę želė suberti į matavimo indą. Užpilti 200 ml vos užvirusio vandens ir maišyti kol želė visiškai ištirps. Įmaišyti granatų sultis, tada palikti mišinį atvėsti iki kambario temperatūros – labai svarbu, kad jis būtų tikrai atvėsęs, kitaip jis gali ištirpdyti panakotą.
9. Kai panakotos sluoksnis sutvirtės – išimti stiklines iš šaldytuvo. Atsargiai supilti ataušusią žele į kiekvieną stiklinę, paskirstant tolygiai. Grąžinti stiklines į šaldytuvą dar maždaug dviem valandoms, kol žele visiškai sustings.
10. Prieš patiekiant papuošti kiekvieną panakotą granato sėklomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.