Azijietiški lašišos kąsneliai karšto oro gruzdintuvėje – tai puikus balansas tarp sodraus skonio, švelnios tekstūros ir maistingumo. Traškūs, karšto oro gruzdintuvėje kepti lašišos gabaliukai yra padengiami pikantiška česnakine-sojų glazūra, kuri suteikia jiems ypatingo aromato ir subtilaus saldžiarūgščio skonio.
Azijietiški lašišos kąsneliai karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek greitiems pietums, tiek elegantiškai vakarienei, kai norisi sveiko, bet kartu ir ypatingai skanaus patiekalo.
Ingredientai:
- 230 g lašišos filė
- 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1/2 arb. š. česnakinės druskos
Glazūrai: - 70 ml sojų padažo (su mažiau druskos)
- 20 g česnakų
- 15 g ryžių sirupo (ar kito skysto saldiklio)
- 1/2 arb. š. malto imbiero
- 6 g kukurūzų krakmolo
- 40 ml vandens
Patiekti su: - Ryžiais
- Avokadu
- Agurkais
- Sezamo sėklomis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lašišos filė supjaustyti nedideliais kubeliais.
2. Pjaustytą žuvį sudėti į dubenį, ant jos užberti maltų juodųjų pipirų ir česnakinės druskos.
3. Gerai išmaišyti, kad gabaliukai pasidengtų prieskoniais. Palikti pasimarinuoti kelias valandas.
4. Žuviai pasimarinavus kepti karšto oro gruzdintuvėje 180 C temperatūroje 10 min.
5. Glazūrai pagaminti kukurūzų krakmolą sumaišyti su vandeniu.
6. Česnaką smulkiai supjaustyti ir sudėti į įkaitintą keptuvę, įpilti sojų padažo ir ryžių sirupo, įberti malti imbiero ir supilti vandenyje ištirpintą krakmolą.
7. Glazūrą užvirti ir virti kol pradės tirštėti. Sutirštėjus nukelti nuo ugnies.
8. Paruošta glazūra aptepti dar šiltus lašišos gabaliukus.
9. Į dubenį dėti išvirti ryžius, glazūruotą lašišą, pjaustytą avokadą ir agurką. Viską apiberti sezamo sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.