Veganiškas čili troškinys su tofu – tai sotus, augalinis troškinys su keptu tofu, puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei.
Veganiškas čili troškinys su tofu: receptas
Patiekalas maistingas, baltymingas ir visiškai augalinis – puikiai tinka tiek veganams, tiek visavalgiams, norintiems lengvesnio, tačiau sotaus varianto. Patiekus su trupučiu tarkuoto sūrio ar traškia duonele, jis tampa tikru komforto maistu.
Ingredientai:
- 1 pakelis tofu (kieto)
- Druskos pagal skonį
- Šiek tiek malto kumino
- 2 saliero stiebai
- 1 raudonoji paprika
- 1 skardinė konservuotų pomidorų
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
- Šiek tiek čili aliejaus
- Jelapenai pagal skonį
- 1 valg. š. maistinių mielių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tofu sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į kepimo indą.
2. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti maltu kuminu ir druska.
3. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 min (kol šiek tiek paruduos).
4. Kol kepa tofu, gabaliukais supjaustyti salierus ir papriką.
5. Puode įkaitinti šiek tiek aliejaus ir sudėti pjaustytas daržoves, įberti druskos ir pipirų. Šiek tiek apkepti.
6. Į puodą supilti konservuotus pomidorus ir raudonąsias pupeles, įpilti čili aliejaus ir smulkintus jelapenus.
7. Galiausiai įberti maistinių mielių ir viską labai gerai išmaišyti.
8. Į puodą suberti iškeptą tofu ir dar kartą viską išmaišyti.
9. Patiekiant galima papildomai apibarstyti tarkuotu sūriu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.