1.6 C
Vilnius
Pirmadienis, 9 gruodžio, 2024

Keptas kalakutas

Jums reikės:
kalakutas –  apie 4-5 kg
vanduo – 5 l
druska – 200 gr.
cukrus – 50 gr.
citrinos rūgštis – 15 gr.
2 citrinos
pipirai, prieskoninės žolelės(pagal skonį)
česnakai

Kaip gaminti:

Marinatui pagaminti, į vandenį supilkite druską, cukrų, citrinos rūgštį, išspauskite citrinų sultis ir įberkite prieskonių. Kalakutą pamerkite į marinatą, kad apsemtų ir palaikykite apie 12 valandų (vėsioje vietoje). Išimkite iš marinato. Kalakutą įtrinkite prieskoniais ir suvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250° C. Suvyniotą kalakutą dėkite į skardą (krūtinėle į viršų). Įpilkite litrą vandens. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 200° C. Kepkite apie 2 valandas. Tada perkirpkite viršuje foliją, atlenkite ją ir dar valandą pakepkite, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: