Now Reading
Keptas kalakutas

Keptas kalakutas

Keptas kalakutas

Jums reikės:
kalakutas –  apie 4-5 kg
vanduo – 5 l
druska – 200 gr.
cukrus – 50 gr.
citrinos rūgštis – 15 gr.
2 citrinos
pipirai, prieskoninės žolelės(pagal skonį)
česnakai

Kaip gaminti:

Marinatui pagaminti, į vandenį supilkite druską, cukrų, citrinos rūgštį, išspauskite citrinų sultis ir įberkite prieskonių. Kalakutą pamerkite į marinatą, kad apsemtų ir palaikykite apie 12 valandų (vėsioje vietoje). Išimkite iš marinato. Kalakutą įtrinkite prieskoniais ir suvyniokite į foliją. Orkaitę įkaitinkite iki 250° C. Suvyniotą kalakutą dėkite į skardą (krūtinėle į viršų). Įpilkite litrą vandens. Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 200° C. Kepkite apie 2 valandas. Tada perkirpkite viršuje foliją, atlenkite ją ir dar valandą pakepkite, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top